Ciolacu, in panica. „Mitraliera” a fost trimis in judecata de DNA in legatura cu obtinerea titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant”

politica

Fostul deputat Catalin Radulescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si fals in declaratii in forma continuata, in legatura cu obtinerea titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant”. Si Marcel Ciolacu are un dosar penal deschis la DNA exact pentru acelasi motiv.

Alaturi de fostul deputat, au mai fost trimisi in judecata Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat in cadrul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist (SSPR) si presedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant; Denisa Corina Tanase si Valentina Cristina Cechi, la data faptei membri al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant, fiecare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, informeaza, luni, DNA.

Citeste si: EXCLUSIV Ciolacu, dosar penal la DNA privind modul in care a obtinut titlul de „Luptator cu rol determinant in Revolutia Romana”

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2016, inculpatii Adrian Sanda, Corina Denisa Tanase si Cristina Valentina Cechi, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” formulata de Catalin Radulescu, desi acesta nu indeplinea una dintre conditiile prevazute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfasurat activitati revolutionare intr-o localitate in care, in urma actiunilor si confruntarilor cu fortele de represiune, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute pana pe data de 22 decembrie 1989.

„Titlul mentionat mai sus se acorda in baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, privind recunostinta pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului – Lupeni – august 1977”, arata sursa citata.

Membrii comisiei ar fi admis cererea formulata de Catalin Radulescu si ar fi constatat indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea titlului de Luptator cu Rol Determinant doar pe baza a doua declaratii (din 2015 si 2016) in care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea in legatura cu activitatea sa revolutionara in orasele Timisoara si Bucuresti, in perioada 16-21 decembrie 1989.

„Declaratiile respective ar fi contrazise in mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la SSPR, din care ar rezulta ca inculpatul a desfasurat activitate revolutionara doar in orasul Pitesti, incepand cu data de 22 decembrie 1989, dupa fuga dictatorului, nicidecum in orasele Timisoara si Bucuresti”, precizeaza DNA.

Ca urmare a acestor demersuri, lui Catalin Radulescu i-a fost acordat, prin decret prezidential, titlul de „Luptator cu Rol Determinant”, cu consecinta obtinerii, in mod necuvenit, a unei indemnizatii de gratitudine in valoare de 2.020 lei/lunar (in total 165.640 lei), incepand cu data de 1 ianuarie 2015 pana in octombrie 2021.

In acest dosar, Casa Judeteana de Pensii Arges s-a constituit parte civila cu suma mentionata mai sus.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii fata de toti inculpatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: