Ciolacu incepe lupta cu ursii: „Modificam legislatia, vom cere o sesiune extraordinara in Parlament”

politica

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, o sesiune extraordinara pentru modificarea legislatiei, dupa tragedia tinerei ucise de urs. El a tinut sa precizeze ca nu va fi dat liber la impuscat ursii pe teritoriul Romaniei, „fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari”. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, dupa vizita la Fabrica Pepsi, despre tragedia in urma caruia o tanara a fost ucisa de un urs, in Muntii Bucegi, ca solutia nu este neaparat sa fie impuscati, ci sa se faca o selectie acolo unde sunt zone de pericol, unde sunt alarmati, prin padurari, prin localinici.

”Am vorbit si cu ministrul Mediului si cu cei implicati in domeniu, este o aglomeratie in anumite zone, nu mai au mancare suficienta si de asta coboara. Am vorbit si cu domnul Simonis, pentru ca o astfel de modificare nu se poate face decat prin Parlament si dupa discutiile cu ministrul Mediului, pornim o initiativa, si asta este vom cere o sesiune extraordinara ca sa trecem prin Parlament”, a anuntat premierul, citat de news.ro.

Despre ce modificari iau in calcul legislatorii, Ciolacu a spus ca in acest moment la asta lucreaza. ”Este evident ca viata omului primeaza, dar repet, nu va fi dat liber la impuscat ursii pe teritoriul Romaniei, fiecare cum dorim. Vor fi abordate zonele cu riscuri foarte mari”, a completat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: