Ciolacu insista ca PSD va avea candidat la Presedintie, dar el nu vrea: „Coalitia va rezista”

politica

datorie publica, guvern, PIB, crestere, Marcel Ciolacu

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri ca PSD va avea candidat la prezidentiale, el respingand o sustinere a lui Nicolae Ciuca in cursa pentru Cotroceni. Despre organizarea prezidentialelor in decembrie, liderul PSD a aratat ca au o decizie luata in coalitie, ca alegerile sunt in septembrie.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost intrebat la sediul partidului daca PSD l-ar putea sustine pe Nicolae Ciuca la alegerile prezidentiale.

”V-am raspuns de zece ori pana acum, PSD va avea candidat”, a raspuns liderul PSD. Despre cine va fi prezidentiabilul PSD, Ciolacu a precizat ca va avea o discutie in partid.

„Varianta cu care va merge PSD o sa o anunt dupa ce vorbesc cu colegii mei. (…) Noi cu totii ne dorim in viata foarte multe. Aceasta decizie (daca va candida sau nu – n.r.) o iau cu colegii mei, fiindca nu este o dorinta proprie, nu spunem o rugaciune si ne punem o dorinta. Lucrurile in politica sunt mai complicate”, a spus premierul, care a reiterat ca PSD va avea candidat la prezidentiale.

Marcel Ciolacu a spus ca in aceasta saptamana va avea intalniri cu toti liderii partidului, in sedinta Consiliului Politic National, si va fi luata o decizie cu privire la candidat. El a spus ca nu s-a pus problema in coalitie ca alegerile prezidentiale sa nu fie in luna septembrie, asa cum s-a decis deja.

Despre organizarea alegerilor prezidentiale la termen, in una decembrie, Ciolacu a raspuns: ”Domnul Ciuca, alaturi de mine si de colegii mei, trebuie sa ne asumam deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luata in coalitie, ca alegerile sunt in septembrie”.

El a dat asigurari ca actuala coalitie va rezista, chiar si cu candidati separati la prezidentiale. ”Categoric, avem o responsabilitate”.

Marcel Ciolacu a fost intrebat si despre o lista comuna la parlamentare. ”Nu am terminat prezidentialele, acum vreti sa terminam si generalele?”, a raspuns liderul PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: