Ciolacu isi pregateste inscaunarea ca prim-ministru: „Voi accepta aceasta provocare in cazul in care colegii ma vor”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu afirma ca va prelua din mai anul viitor, functia de premier in cazul in care colegii sai vor decide in acest sens. Ciolacu exclude ideea ca PSD sa il sustina in continuare, de anul viitor, pe Nicolae Ciuca pentru acest post.

„Daca colegii mei vor decide ca eu sa fiu prim-ministru, atunci eu voi fi. Voi accepta aceasta provocare in cazul in care, repet, colegii vor… De aceea ma si bucura aceasta discutie aproape zilnica cu primul ministru in functie, Nicolae Ciuca. Si presupun ca si dupa ce se va face aceasta rotatie aceeasi discutie va ramane in continuare si aceeasi abordare”, a afirmat Marcel Ciolacu duminica, la Prima Tv.

Intrebat daca exista posibilitatea ca PSD sa il sustina pe Ciuca pentru functia de premier si din luna mai a anului 2023, cand PSD ar trebui sa preia functia de premier, Ciolacu a raspuns negativ.

„Daca nu ar fi fost presedintele PNL, e posibil sa fi avut aceasta discutie. In acest moment este exclus la PSD sa nu vina cu primul ministru in anul 2023”, a argumentat Ciolacu.

Intrebat daca este tentat sa candideze din partea PSD la alegerile prezidentiale, Ciolacu a raspuns ca nu a luat o decizie, explicand ca are multi colegi in partid care s-ar califica pentru a fi candidat la functia suprema in stat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: