Ciolacu, luptator anticoruptie in Moldova: „Nu exista lucru mai urat in politica decat sa furi de la cei sarmani”. Ataca partidul Maiei Sandu

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut duminica un discurs anticoruptie in cadrul Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Republica Moldova. In Romania insa, parlamentarii PSD din Comisia Juridica tocmai au amanat un raspuns legat de solicitarea DNA de efectua o perchezitie informatica in cazul deputatului PSD Daniel Tudorache „Diamante”.

„Trebuie sa iesiti cu o voce foarte clara: coruptia nu are ce cauta in partidul dvs. Nu exista lucru mai urat in politica decat sa furi de la cei sarmani. Trebuie sa spuneti foarte clar si sa va delimitati total de acest fenomen”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a lansat apoi un atac la adresa PAS, partidul fondat de Maia Sandu, care se afla acum la guvernare.

„Veti vedea ca cei care s-au batut cu caramida in piept ca sunt mari incoruptibili, marii oameni noi, salvatorii dvs. incet-incet se va dovedi ca nu a fost chiar asa”, a pretins Ciolacu.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a solicitat joi Biroului permanent prelungirea termenului pentru depunerea raportului la solicitarea DNA privind perchezitia informatica in privinta deputatului PSD Daniel Tudorache.

„Avand in vedere numarul de 34 volume, 1 referat si 7 DVD – uri puse la dispozitie pentru studierea intregului dosar, solicitam prelungirea termenului de depunere a raportului, pentru studiu, cu inca doua zile calendaristice, astfel incat proiectul de hotarare sa fie depus in data de 21 noiembrie 2022”, se arata in solicitarea Comisiei juridice.

Comisia Juridica este condusa de pesedista Laura Vicol, majoritatea fiind asigurata de coalitia PSD-PNL.

Citeste si: „Curaj, domn’ Marcel!”. Clotilde ii cere lui Ciolacu sa accepte „rapid” solicitarea DNA in cazul deputatului „Diamante”: „Subiecte care nu vor fi dezbatute in prime-time la televiziunile cumparate din banii publici de seful PSD”

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis miercuri ca solicitarea de aprobare a unei perchezitii informatice in privinta lui Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, va fi dezbatuta si supusa votului in plen luni, de la ora 15,00.

Mai mult despre:

Comentarii: