Ciolacu merge luni la Bruxelles sa-si toarne cenusa in cap. Ii va cere scuze lui Frans Timmermans

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va efectua o vizita de lucru, luni, la Bruxelles, prilej cu care se va intalni cu Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni si cu Frans Timmermans, vicepresedintele executiv al Comisiei Europene, anunta un comunicat al PSD.

Ciolacu se va intalni si cu David Maria Sassoli, presedintele Parlamentului European.

„Imi doresc si cred ca este o necesitate ca PSD sa isi recastige dimensiunea sa de partid european. Trebuie sa ne reconectam la Europa. Este nevoie sa reluam dialogul si sa consolidam relatia cu prietenii si cu partenerii din familia noastra europeana. Acesta este drumul PSD, acesta este drumul Romaniei! PSD trebuie sa revina la masa dialogului european si sa nu ne mai intoarcem la atitudini inchise, neconstructive si fara finalitate. Avem obligatia sa facem acest lucru. Trebuie sa pledam cu demnitate, dar si cu intelepciune pentru interesele tarii noastre, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Biroului de presa al PSD.

In urma cu doua saptamani, Ciolacu anunta in urma unei sedinte CEX ca ii va cere scuze lui Timmermans in numele PSD.

„In cazul in care PSD in anumite momente nu a avut o comunicare sau a ajuns la anumite relatii tensionate, atat cu domnul Timmermans, cat si cu domnul Stanishev, eu o sa-mi cer scuze, ca si presedinte interimar, nu am nicio retinere. In perioada urmatoare am sa fac o deplasare la Bruxelles unde o sa am discutii cu mai multi socialisti europeni, inclusiv cu persoanele invocate mai devreme”, a declarat Marcel Ciolacu.

Presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), Serghei Stanisev, a anuntat, in 11 aprilie 2019, inghetarea relatiilor cu PSD, exprimand ingrijorari legate de situatia statului de drept in Romania.

Mai mult despre: ,

Comentarii: