Ciolacu: „Nimeni nu poate sa indrazneasca sa spuna ca lucrurile in Romania merg mai rau de cand PSD a intrat la guvernare”

politica

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri, dupa insolventa Euroins, ca CEC si Eximbank au obligatia sa creeze parghiile necesare pentru ca statul roman sa poata interveni eficient pentru romani si pentru companiile romanesti. El a mai spus ca social-democratii vor veni in noul program de guvernare cu „patriotismul economic”, deoarece „avem obligatia ca in aceasta perioada nu foarte usoara sa aparam populatia si companiile romanesti prin programe”.

„Spuneau ca nu trebuie sa intervenim pe piata. Piata este libera. Pai daca nu reuseam cu Marian Neacsu sa modificam legislatia si sa venim cu reglementarea preturilor la energie, unde era acum Romania, unde era acum industria romaneasca, unde erau acum romanii? Ce criza sociala am fi avut in Romania, daca am fi asteptat ca piata sa echilibreze lucrurile?

Nu este adevarat. In momente dificile, in momente de criza, statul trebuie sa intervina. Trebuie sa reparam ce am gresit in decursul acestor 30 de ani. Am vandut toate firmele de asigurari, iar astazi, cand a doua companie intra in insolventa, cautam solutii si cautam in continuare vinovatii. Avem obligatia, au obligatia cei de la CEC, de la EximBank sa creeze parghiile de care au nevoie romanii ca statul roman sa poata interveni eficient pentru romani si pentru companiile romanesti.

S-a terminat amatorismul. Trebuie in sfarsit sa nu mai venim in fata romanilor si sa gasim motive. Stim cu totii ca au fost crize suprapuse – a fost si pandemie, este si razboi, a fost criza energetica. Romanii asteapta de la noi nu explicatii, nu vinovatii, romanii asteapta oameni competenti si solutii si sa intervenim rapid, pentru ca isi apara nivelul lor de trai si modul lor de a trai”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri la Pitesti, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Arges, citat de news.ro.

Liderul social-democratilor a adaugat ca in noul program de guvernare va exista ceea ce PSD numeste „patriotismul economic”.

„Se tot discuta cu ce programe vine PSD cand se va face rotatia guvernamentala. Doamnelor si domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligatia ca in aceasta perioada nu foarte usoara sa aparam populatia si companiile romanesti prin programe.

Am identificat deja doua domenii – industria alimentara si industria materialelor de constructii – doua domenii deficitare ale Romaniei. Trebuie sa venim cu programe de sustinere, acceptate categoric si de catre Comisia Europeana, de dezvoltare a domeniilor esentiale ale Romaniei.

Anul 2023, daca tot avem o alianta formata din cele mai importante partide ale Romaniei, o coalitie la care a venit si PSD, cel mai mare partid din Romania, si a adus o plus valoare necontestata de absolut nimeni. Nimeni nu poate sa indrazneasca sa spuna ca lucrurile in Romania merg mai rau de cand PSD a luat decizia sa se implice in actul guvernamental. Nimeni nu cred ca are acest curaj. Diferenta intre cele 8 luni cei aproape 2 ani de guvernare de dreapta e ca de la cer la pamant”, a conchis Ciolacu.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei, anunta vineri ASF. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii. Intre februarie 2020 si ianuarie 2023, ASF a amendat Euroins cu peste 16 milioane de lei in total, sanctiuni rezultate din 17 actiuni de control.

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. Euroins Insurance Group ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 14 tari si are peste 3.000 de angajati.

EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar si energetic care opereaza in regiune si activeaza in domeniul distributiei, furnizarii si comertului cu energie electrica, asigurari, leasing, vanzari de masini, servicii de investitii si management al activelor. Eurohold este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. In 2021, Eurohold a achizitionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: