Ciolacu, noi promisiuni pentru pensionari: „Prezenta PSD la guvernare reprezinta o garantie ca seniorii Romaniei nu vor fi uitati”

politica

Prezenta PSD la guvernare reprezinta o garantie ca seniorii Romaniei nu vor fi uitati si ca interesele lor vor fi corect reprezentate in continuare, afirma sambata liderul social-democratilor, Marcel Ciolacu.

„”Varstnicii reprezinta o valoare a societatii care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare”. Asta subliniaza Rezolutia ONU prin care data de 1 octombrie a fost desemnata ca Zi Internationala a Persoanelor Varstnice. Daca generatiile tinere au meritul de a promova schimbarea si progresul societatii, generatia seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva si de a perpetua valorile fundamentale ale unei natiuni, adica cele mai importante repere sociale si morale ale noastre. Cele doua categorii nu se concureaza, ci se completeaza”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El mentioneaza ca „PSD are o legatura puternica cu seniorii Romaniei”.

„Tocmai de aceea protejarea lor in fata crizelor multiple pe care le traversam a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de masuri promovat de PSD a continut masuri dedicate acestei categorii, pe langa programele de sustinere a economiei nationale si de protejare a locurilor de munca. Traversam o perioada grea, dar prezenta PSD la guvernare reprezinta o garantie ca seniorii Romaniei nu vor fi uitati si ca interesele lor vor fi corect reprezentate in continuare in actul de guvernare. La multi ani tuturor seniorilor Romaniei”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ziua internationala a persoanelor varstnice este marcata anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin incurajarea de a participa activ la viata economica, politica, sociala si culturala, dar si pentru promovarea unei imagini pozitive a imbatranirii, lipsita de discriminare, prin incluziune sociala.

Instituita la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), in baza Rezolutiei nr. 45/106, sarbatoarea varstnicilor a fost initiata in 1982. Atunci a fost elaborat un Plan international de actiune privind ajutorarea persoanelor in varsta, adoptat de catre Adunarea Mondiala privind Imbatranirea si aprobat de catre Adunarea Generala a ONU, potrivit site-ului www.un.org.

Mai mult despre:

Comentarii: