Ciolacu nu mai vrea sa-l asculte pe „specialistul” Rafila. Certificatul verde este in aer, Romania ar putea fi singura tara din UE care intra in valul 5 fara acest instrument de protectie

politica

Coalitia de guvernare a discutat, joi, la Guvern, despre proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde, insa PNL si PSD nu au reusit sa ajunga la un acord, astfel ca sansele ca acesta sa mai fie implementat pana la finalul acestui an, cum isi dorea Executivul, sunt foarte mici. Este posibil ca Guvernul sa renunte la ideea de a mai trimite de urgenta proiectul in Parlament.

Potrivit unor surse politice citate de news.ro, partidele nu se inteleg in privinta prevederilor din proiect referitoare la sanctiuni si la obligativitatea certificatului verde la locul de munca.

PSD a iesit, joi, prin vocea presedintelui partidului, Marcel Ciolacu, cu anuntul ca prevederea privind conditionarea accesului la locul de munca de certificatul verde este neconstitutionala, aratand ca au fost consultati specialisti in acest sens.

PSD nu este de acord nici ca alesii, indiferent ca vorbim de parlamentari sau primari, sa fie inclusi in acest proiect si sa fie obligati sa prezinte certificatul verde.

O discutie pe acest subiect a avut loc, miercuri seara, si cu presedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor.

Surse politice citate de Digi24 sustin ca ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, cel care si-a asumat proiectul initial, nu este de acord cu varianta convenita cu seful statului. De altfel, in sedinta de joi a coalitiei, Rafila a avertizat ca sunt necesare masuri suplimentare pentru a pregati valul 5.

Pentru ca nu s-a ajuns la un consens, Guvernul ar putea renunta la a trimite proiectul de lege, de urgenta, la Parlament, saptamana viitoare.

Initial, Executivul era pregatit ca vineri sa treaca acest proiect prin sedinta de Guvern, iar parlamentarii erau pregatiti sa revina, saptamana viitoare, la munca pentru a-l adopta in cele doua Camere ale Parlamentului.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta recent ca este dispus sa demisioneze daca nu se va ajunge la un acord pentru aprobarea legii certificatului COVID.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, astazi, la Parlament, ca este ferm convins ca Alexandru Rafila ”va fi de acord sa nu fie incalcata Constitutia”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: