Ciolacu o vrea pe Dancila inapoi: „Duceti-va acasa, domnule Citu! Ati mintit ca exista sporuri de calculator”

politica

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis luni, in plenul Camerei, premierului Citu, dupa discursul sustinut de acesta in fata deputatilor, ca este campionul absolut al urii, ca nu vrea nicio reforma, pentru ca nu are curaj, nici viziune, ca nu a fost in stare azi, 22 februarie, sa aduca in Parlament un proiect de buget. ”Duceti-va acasa, domnule Citu!”, i-a spus el.

”V-am ascultat cu mare atentie interventia. Ati vorbit vreo 10 minute, cred. In tot acest timp ati imprumutat Romania cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secunda furati din buzunarul fiecarui roman. pe care ii vor plati copiii si nepotii nostri, dar domnule Citu nu aveti bani sa le platiti salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau blocati de 7 zile in subteran, desi in campanie ati gasit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mita electorala. Culmea, nu v-a folosit la nimic pentru ca ati pierdut alegerile. Domnule Citu, dati-le banii oamenilor urgent, nu va mai bateti joc de ei! Sunt banii munciti si meritati de mineri”, a afirmat Ciolacu in plenul Camerei.

El a acuzat ca premierul vine in fata Parlamentului cu un buget de austeritate, un buget al saraciei, care nu ofera nicio perspectiva de dezvoltare a Romaniei.

”PSD a lasat lui Orban un deficit de 2,8% si o datorie publica de 3,4% din PIB. (…) V-am auzit spunand ca PSD scoate Romania din UE. Vreau sa va reamintesc ca PSD a dus Romania in UE.

Romania de astazi este in deriva, pentru ca ati alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economiei si lupta impotriva pandemiei. Acest lucru l-a spus CE, nu PSD. Pentru ca v-ati angajat toate pilele de partid. Pentru ca una ziceti si alta faceti. Asa nu se poate scoate tara din criza, domnule Citu. Iata ca acum ati luat coasa in maini si v-ati apucat sa secerati veniturile romanilor. Nu va pasa ca mancarea e mai scumpa, energia e mai scumpa, medicamentele mai scumpe. Nici sa mori nu e gratis, ati taiat pana si de la ajutorul de inmormantare”, a continuat liderul PSD, citat de news.ro.

El a sustinut ca Florin Citu este campionul absolut al urii.

”Sunteti plini de ura fata de bugetari pe care acum ii amenintati cu taieri de venituri si cu concedieri, sunteti plin de ura la adresa mediului privat. Spuneti-le romanilor ca i-ati mintit, recunoasteti ca nici nu ati citit legea salarizarii atunci cand le spuneti romanilor ca exista sporuri de 80%, cand ele sunt plafonate la 30%.

Ati mintit ca exista sporuri de calculator. Nu mai exista, doamna Turcan. Singurul spor pe care l-ati scos a fost cel de la prefecturi, pe care tot dvs. l-ati introdus. Domnule Citu, trebuie sa prezentati Europei un PNRR, un plan national, unul pentru Romania. De aceea acest PNRR trebuie dezbatut aici in parlament, e planul romanilor pentru romani, nu e un plan al celor care au pierdut alegerile.

Ati spus ca vreti reforma in administratie, dar ea nu se face cu ura, cu invrajbire, reforma inseamna ca toti romanii sa o duca mai bine. Dar dumneavoastra, domnule Citu, nu vreti nicio reforma, pentru ca nu aveti curaj, nici viziune. Nu ati fost in stare azi, 22 februarie, sa aduceti in Parlament un proiect de buget. Duceti-va acasa, domnule Citu!”, a incheiat Marcel Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: