politica

Ciolacu, obligat sa introduca motiune de cenzura in luna august, in plina explozie a imbolnavirilor. Orban a anuntat ca nu poate dubla alocatiile

Premierul Ludovic Orban a anuntat, sambata, ca Guvernul nu are posibilitatea de a dubla alocatiile, dupa decizia Curtii Constitutionale. PSD a amenintat ca daca aceasta masura nu va fi luata, va introduce motiune de cenzura in august, „indiferent ca Romania va fi sau nu atunci in stare de alerta”.

„Este clar, va mai spun inca o data, tot sincer, asa cum ma cunoasteti, nu avem posibilitatea sa dublam alocatiile”, a spus premierul. „O sa gandim un mecanism de crestere a alocatiilor care sa permita o crestere la un nivel asteptat intr-o perioada de timp”, a adaugat Ludovic Orban, care a promis ca „in doua saptamani vom solutiona aceasta problema”.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a amenintat miercuri pe presedintele Iohannis si premierul Orban ca le va „matura guvernarea” daca nu dubleaza alocatiile copiilor. „Daca nu fac asta, depunem motiunea de cenzura in august – indiferent ca Romania va fi sau nu atunci in stare de alerta”, anunta Ciolacu.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis si Orban: nu dublati alocatiile, va maturam guvernarea! Sunteti un pericol pentru viitorul tarii!

Presedintele Iohannis nu mai poate amana dublarea alocatiilor pentru copii. Curtea Constitutionala demonstreaza prin decizia de azi ca PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar sa blocheze aplicarea legii.

Pentru milioane de romanii cu copii aceasta masura initiata de PSD este o mare gura de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, ii solicit presedintelui sa promulge legea in regim de urgenta, iar Guvernului Orban sa o aplice de la 1 august. Daca nu fac asta, depunem motiunea de cenzura in august – indiferent ca Romania va fi sau nu atunci in stare de alerta.

O guvernare care se opune cu toate fortele cresterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru Romania!”, a anuntat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

9 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

24 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

39 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

54 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago