Ciolacu, Ponta si Tariceanu s-au unit iar sa atace Diaspora si sa creeze dezbinare. Romanii din Italia si Spania, luati din nou in vizor

politica

Marcel Ciolacu, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta adreseaza o „interpelare” comuna ministrului de Interne, Marcel Vela, incare ii cer sa le comunice cati romani au intrat ajuns in ultima saptamana din Italia si Spania, sugerand astfel ca acestia contribuie la extinderea epidemiei in Romania.

Iata interpelarea adresata de cei trei ministrului de Interne:

„Domnului Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne

De la

Senator Calin Popescu-Tariceanu, Presedinte ALDE

Deputat Marcel Ciolacu, Presedinte PSD

Deputat Victor Ponta, Presedinte Pro Romania

Stimate Domnule Ministru

In baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului si a legislatiei in vigoare va rugam sa ne comunicati in cel mai scurt timp urmatorele date:

1. Numarul total de cetateni care au intrat pe teritoriul Romaniei in perioada 21 – 28 Martie a.c.

2. Numarul de cetateni care au declarat la momentul intrarii sau au fost depistati ulterior de catre autoritati ca venind din Italia si Spania

3. Numarul de cetateni (dintre cei mentionati la pct. 1 si 2) mentinuti in carantina – si numarul celor trimisi in izolare la domiciliu

Asteptam raspunsul dvs scris in cel mult 48 de ore.

Avand in vedere conditiile speciale de functionare a Parlamentului in aceasta perioada, va solicitam sa acceptati aceasta forma electronica de transmitere a interpelarii”, se arata in textul interpelarii, postat pe Facebook.

Solicitarea este insotita de o inregistrare video difuzata de Victor Ponta care arata cozi de masini la intrarea in tara. „In timp ce ascultam imnul la masinile MAI azi doar prin Vama Nadlac au intrat in tara peste 3.000 de persoane venite din Italia si Spania! Care au plecat acasa – ca nu mai sunt locuri in carantina!”, a pretins Ponta.

Autoritatile au comunicat in fiecare zi cati cetateni au intrat in tara. Cerand sa afle insa cati romani se intorc din Italia si Spania, cei trei lideri politici urmaresc de fapt sa creeze dezbinare intre romanii din tara si cei care se intorc acasa, invinovatindu-i pe cei din urma ca sunt contributori la extinderea epidemiei.

Numeroase voci din PSD, printre care s-au remarcat Lia Olguta Vasilescu si Catalin Radulescu, au lansat atacuri extrem de violente la adresa romanilor din Diaspora.

Citeste si: Un milion de romani din Diaspora, catalogati drept „maimute”. Cu ce se ocupa acum Olguta Vasilescu

Romanii din Diaspora au votat constant in ultimii opt ani impotriva partidului/partidelor reprezentate de Ciolacu, Ponta si Tariceanu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: