Ciolacu pregateste alianta cu PNL. A lansat o motiune de cenzura pe care nu o doreste de fapt adoptata. Atacuri dure la adresa AUR si USRPLUS

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat publicitatii textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Citu, insa ii ataca in acelasi timp pe liderii USRPLUS si AUR care ar putea vota motiunea. Motiunea contine numeroase atacuri la adresa ministrilor USRPLUS, in conditiile in care si USRPLUS doreste acum caderea Guvernului Citu.

Motiunea se intituleaza „Stop saraciei, scumpirilor si penalilor! Jos Guvernul Citu!”. Ciolacu s-a apucat insa sa ii atace pe liderii AUR si USRPLUS, fara votul carora motiunea nu ar putea fi adoptata.

„Asadar, stimati colegi de la USR: lasati povestile! Vreti sa ramaneti in Guvern? Sau vreti – cu adevarat!- ca acest guvern sa pice?

Asadar, stimati colegi de la AUR: lasati povestile! Vreti sa va faceti capital electoral pe spinarea romanilor, pe dramele lor? Sau vreti ca Guvernul Citu sa plece?

Aveti probleme cu textul? E ceva neadevarat? Haideti sa stam la aceeasi masa si sa-l discutam! Pentru ca, nu-i asa, cu totii ne dorim sa scapam de Guvernul Citu!”, a scris Ciolacu.

Fara voturile parlamentarilor AUR si USRPLUS este imposibil ca motiunea PSD sa fie adoptata.

Fragmente din motiunea de cenzura in care sunt atacati ministrii USRPLUS:

Atac la Ghinea: Absorbtia fondurilor europene este la pamant!

Planul National de Redresare si Rezilienta nu este aprobat nici acum, desi 18 state au deja aprobate planurile de relansare, iar 16 state deja primesc primele fonduri. Romania risca sa piarda peste 60% din banii alocati pentru ca nu va avea timpul fizic necesar contractarii banilor. In acest timp, Romania mai are de atras inca 16 miliarde euro din exercitiul financiar 2014-2020, iar peste 3 miliarde euro pe proiecte ce vizeaza infrastructura apa-canal stau necontractate, riscand sa fie pierdute prin dezangajarea fondurilor.

Atac la Nasui: Capitalul romanesc, condamnat la faliment!

Firmele romanesti au fost ingenuncheate: blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie a falimentat mii de IMM-uri. Antreprenorii au fost efectiv pacaliti, au cheltuit bani aplicand pentru masura 3, care apoi a fost anulata. HoReCa n-a primit nici acum sprijinul promis. Afaceri romanesti, construite cu greu, in ani de zile, au fost distruse in cateva luni de acest guvern de incompetenti. Numarul firmelor radiate in ultimele 7 luni este mai mare cu 34% fata de 2020. Asta spune totul despre performantele ale Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR !

Atac la Ioana Mihaila: Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a ratat toate tintele asumate in Sanatate!

Romanii simt pe pielea lor dezastrul provocat prin deciziile aberante si lupta pentru putere din Sanatate. Lupta Guvernarii PNL-USR-PLUS-UDMR nu s-a dat practic cu pandemia, ci a zadarnicit combaterea si tratarea bolilor cronice. In numele unei iluzorii protectii, bolnavilor cronici le-a fost interzis accesul la tratament si servicii de preventie ! Campania de vaccinare a fost compromisa. Testarea a fost abandonata total. Spitalele sunt la fel de nepregatite la fel ca la debutul pandemiei, iar, dupa un an de zile, romanii nu au acces, in continuare, la consultatii, operatii si tratamente.

Mai mult despre: ,

Comentarii: