politica

Ciolacu, promisiuni nemaiauzite la un lider PSD: „Trebuie sa reducem numarul de posturi in administratie/ Nu vom abandona nici in privinta pensiilor speciale, nici a celorlalte reforme”

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a devenit „o obsesie” pentru toti decidentii politici, acesta fiind cel mai dur si solid test pentru administratia romaneasca.

Ciolacu a participat la Adunarea Generala Anuala a Membrilor Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).

„Eu si domnul prim-ministru, eu in calitate de presedinte al PSD si domnul prim-ministru in calitate de presedinte al PNL, sa va spunem foarte clar: Romania are o stabilitate politica si amandoi garantam aceasta stabilitate politica. Tinand cont de tot contextul actual, de criza de securitate, de pandemia prin care am trecut, de criza energetica, de criza din Republica Moldova, unde avem o datorie foarte clara in ceea ce priveste ajutorul nostru pentru romanii din Republica Moldova, eu sunt determinat – si de colegii mei – sa tinem in continuare aceasta linie, indiferent de cum ne arata sondajele. Cred ca acest lucru trebuie sa ni-l asumam in primul rand ca si romani. (…) Nimic nu este mai important pentru Romania decat o economie puternica, iar investitorii americani din aceasta sala sunt esentiali pentru succesul nostru comun”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca pentru a dezvolta economic tara, este nevoie de o guvernare pragmatica si capabila sa valorifice orice sansa pentru a dezvolta relatiile economice si a dat asigurari ca actuala coalitie de guvernare va intari „dimensiunea economica a Parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite”.

„Stiu ca orice investitor, nu doar american, are preocupari legitime legate de eficienta administrativa a statului roman, adica de birocratie si mai ales de interactiunea cu zona fiscala. Aici, mesajul meu este clar: a sosit momentul sa probam vointa politica de a construi o administratie mai supla, trebuie sa reducem numarul de posturi simultan cu marirea vitezei de digitalizare a infrastructurii informative a statului.

Avem la dispozitie bani europeni din PNRR pentru aceasta si nu avem voie sa ratam aceasta sansa. Va spun ceva extrem de sincer: pentru toti decidentii politici ai tarii, PNRR a devenit o obsesie. Este cel mai dur si solid test pentru administratia romaneasca, dar si cea mai buna pregatire posibila pentru celalalt obiectiv major al statului roman – aderarea la OECD. Sunt teme complicate, dar veti vedea ca aceasta coalitie le va duce la capat.

Nu vom abandona nici in privinta pensiilor speciale, nici a celorlalte reforme. Deja, legea avertizorului de integritate a fost corectata si in urmatoarele zile bifam impreuna celelalte puncte cerute de Comisia Europeana pentru cererea de plata nr. 2”, a afirmat liderul PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ministerul Apararii confirma: „Elemente ale unei posibile drone, identificate in Insula Mare a Brailei”

O drona militara, cel mai probabil ruseasca, s-a prabusit pe Insula Mare, la 8 km…

7 minute ago

Serviciile secrete franceze recomanda anularea ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de la Paris din cauza amenintarii unor atacuri teroriste

Jocurile Olimpice de vara, care vor avea loc anul acesta la Paris, ar putea incepe…

24 de minute ago

Campania de raspandire de informatii false despre Kate, printesa de Walles, dirijata de inalti responsabili de la Kremlin

Conturile de socializare legate de o importanta campanie de dezinformare rusa au profitat din plin…

49 de minute ago

Sofer din Capitala, retinut de politie dupa ce l-a batut in trafic pe un alt sofer si i-a lovit ulterior cu masina pe acesta si pe sotia lui

Traficul infernal din Bucuresti provoaca tot mai multi nervi soferilor care tranziteaza orasul. Uneori, nervii…

2 ore ago

Explozie puternica produsa in aceasta dimineata la Rafinaria Petromidia Navodari. A fost activat Planul Rosu de Interventie – VIDEO

O explozie puternica a avut loc in aceasta dimineata la Rafinaria Petromidia, cu degajari foarte…

2 ore ago