politica

Ciolacu, reactie furioasa dupa anuntul premierului: „Citu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii!”

Seful PSD, Marcel Ciolacu, reactioneaza violent dupa ce premierul Florin Citu a anuntat joi ca ca Legea privind neinstrainarea actiunilor detinute de stat la companiile nationale va fi abrogata.

„Nu le-a ajuns cat au furat in pandemie! Dupa imprumuturile uriase de 30 de miliarde de euro, facute anul trecut, Citu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii!

Vrea sa vanda – PE NIMIC! – cele mai puternice si mai rentabile companii de stat! Tot ce a ramas mai valoros in patrimoniul statului roman, companii cu profituri de miliarde de lei!

Au incercat sa faca asta si anul trecut! Nu le-a mers! Si acum ne vom opune, cu toate fortele! Proiectul lui Citu, de abrogare a Legii initiate de #PSD si votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzactii cu activele statului, nu trebuie sa treaca!

Romania trebuie sa actioneze la fel ca celelalte state #europene – Germania, Franta, Polonia, Ungaria, tari care isi protejeaza companiile strategice in aceasta perioada de criza provocata de pandemie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul Florin Citu a anuntat, joi, ca Legea privind neinstrainarea actiunilor detinute de stat la companiile nationale va fi abrogata, ca un semnal pentru piata de capital, in sensul atragerii de noi investitii straine in Romania.

„Vom abroga acea lege, cu totul. (…) Aici nu este vorba de instrainare a actiunilor, e vorba de a atrage capital in Romania. Asta facem, capitalizam aceste companii. Nu avem resursele la buget sa capitalizam toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investitii si pentru a se dezvolta. Si atunci, bineinteles, ca o parte din actiuni sau din proprietatea acestor companii este transferata, in schimbul acestui capital, altor actionari. Se intampla peste tot in lume. Si, mai mult de atat, ceea ce am observat si in Romania, dar si in alte tari, acolo unde am avut astfel de injectii de capital si au venit dupa aceea cu un management performant, cu o guvernanta corporativa, (…) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au platit taxe la buget. Asta este reteta pe care vrem sa mergem”, a explicat Citu, intr-un interviu la Radio Guerrilla.

El a adaugat ca Romania vrea sa dea un semnal ca are o economie moderna, care stie sa lucreze cu instrumentele pietei de capital.

„Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu inseamna neaparat ca maine vom incepe sa vindem. Nu, este un semnal pe care-l dam pietei de capital, investitorilor straini ca in Romania proprietatea privata este sfanta, in primul rand, si, in al doilea rand, ca nu suntem o tara care nu doreste sa vina investitori. Deci, suntem o economie deschisa, o economie moderna, care stie sa lucreze cu instrumentele pietei de capital”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, vanzarea Petrom, privita „generic”, a fost „un lucru bun”. „Daca ma uit astazi, sunt multe elemente acolo ale privatizarii, dar, generic, asa a fost un lucru bun”, a spus Florin Citu, intrebat despre vanzarea acestei companii.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

3 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

3 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

3 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

3 ore ago