Ciolacu, reactie penibila dupa ce Iohannis l-a chemat pe Rafila la Cotroceni. Ii atrage atentia ca Rafila apartine PSD-ului

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat imediat, marti, dupa ce Iohannis l-a chemat la Cotroceni si pe Alexandru Rafila, alaturi de Tataru si de Arafat. El a declarat ca a trebuit ca Romania sa ajunga la aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 pe zi si la peste 120 de morti in 24 de ore pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa accepte solutia propusa de social-democrati – o larga consultare cu toti specialistii in epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizeaza.

„A trebuit ca Romania sa ajunga la aproape 8.000 de cazuri pe zi si la peste 120 de morti in 24 de ore pentru ca presedintele Iohannis sa accepte solutia propusa de luni intregi de PSD: o larga consultare cu toti specialistii in epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizeaza. Sper ca presedintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-si salva imaginea, dupa cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astazi. Ci pentru ca situatia grava in care am ajuns il obliga pe presedinte sa iasa din transeele electorale. Acum, cand sanatatea publica a tarii se afla pe marginea prapastiei, cand nu este inca prea tarziu, este nevoie de masuri clare, coerente, propuse de specialisti, nu de tot felul de habarnisti. Altfel, mii de vieti se vor pierde in continuare si vor fi trecute in contul ambitiei liberale pentru obtinerea unei puteri iluzorii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeste si: EXCLUSIV Ciolacu, dosar penal la DNA privind modul in care a obtinut titlul de „Luptator cu rol determinant in Revolutia Romana”

El a adaugat ca „de luni de zile”, PSD i-a solicitat presedintelui Iohannis „sa renunte la rolul de lider de facto al PNL si sa redevina presedintele tuturor romanilor”.

„E bine ca macar in al doisprezecelea ceas a inteles ca trebuie sa asculte de sfatul specialistilor, iar apoi sa cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o intelegere unanima cu privire la planul prin care statul sa poata prelua din nou controlul asupra pandemiei”, a mentionat el.

Rafila a anunta insa, in urma cu doua zile, ca a avut numeroase intalniri cu premierul Orban inainte de a se inscrie in PSD. „M-am vazut mai des cu domnul Orban decat cu domnul Tataru”, a spus Rafila.

Presedintele Klaus Iohannis are, marti, la Palatul Cotroceni, o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 cu ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, secretarul de stat in MS general dr. Ionel Paul Oprea, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Alexandru Rafila.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea marti, 3 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii; Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii; Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicina de Familie, Vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF”, anunta Administratia Prezidentiala.

Comentarii: