Ciolacu reactioneaza violent fata actiunile DNA de la Arad: „Am vazut un inceput de telejustitie”

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, comentand actiunile DNA fata de reteaua mafiota de la Arad, ca „sm vazut un inceput de telejustitie”.

Ciolacu sustine ca imaginile de la Arad i-au adus aminte de „telejustitie”. „Telejustitia” a fost un termen intens folosit de propaganda PSD in perioada in care DNA era condusa de Laura Codruta Kovesi.

Ciolacu a sustinut insa ca partidul nu va face scut fata de parlamentarii PSD.

”Astazi, dimineata, am vorbit cu domnul Caprar si m-a informat ca exista DNA la PSD Arad. PSD-ul nu va face scut in fata justitiei.

Am vazut cateva imagini cu senatorul Chisalita in carut pe holurile DNA sau pe nu stiu ce holuri. Este un inceput de telejustitie! Domnul Chisalita nu este nici infractor, nici criminal, poate era nevoie. Nu stiu daca in cazul domnului Chisalita PSD-ul va vota emotional, nu stiu cum va fi votul.

PSD nu va face niciun fel de scut impotriva justitie. In cazul in care va fi o propunere de arestare vom urma pasii necesari in Parlament. Dosarul va fi analizat in Comisia Juridica si apoi decizia se va lua in grupurile reunite din Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA, care au plecat cu acesta din sediul partidului, pentru a fi dus la audieri la Timisoara.

Intrebat de jurnalisti cu privire la situatia sa, deputatul nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Procurorii au ridicat de la PSD Arad mai multe documente, iar anchetatorii au parasit sediul formatiunii social-democrate dupa mai bine de trei ore de la inceputul perchezitiei. In tot acest timp, mai multi membri PSD Arad s-au prezentat la sediu, pentru activitatile obisnuite, insa nu li s-a permis accesul in imobil.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au confirmat, luni, efectuarea a cinci perchezitii, in judetele Timis si Arad, la sediile unor institutii publice si la un partid politic, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie savarsite in perioada 2016 – 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie savarsite in perioada 2016 – 2019.

Ancheta a inceput in urma cu 9 luni. Ofiterii anticoruptie au aflat ca pentru a trece cu vederea greutatea reala ca camionelor se plateau spagi intre 50 si 100 de euro angajatilor DRDP Timisoara. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite.

Anchetatorii au stabilit ca procente din banii colectati plecau spre unii dintre sefii din DRDP Timisoara, directie condusa de Cristian Ispravnic, care a fost sustinut sa ocupe aceasta functie de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Caprar. Probele adunate au scos la iveala faptul ca, practic, pesedistii aradeni au transformat DRDP in sucursala de partid, unde angajarile s-au facut pe criterii de partid si in functie de spagile primite, informeaza publicatia timisoreana Press Alert.

Ispravnic l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu in functia de sef al Departamentului de Venituri, avand rolul de coordonator al activitatii de cantarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin. Asta desi Lucaciu a fost condamnat, in 2013, la zece luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic cu migranti cand lucra in vama Nadlac 2.

Un alt condamnat care a fost angajat de Ispravnic este Vasile Alin Baetan, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare dupa ce in 2006 a cerut spaga 1.500 lei de la un camionagiu.

Un alt pesedist care s-a ales cu o functie a fost Mirel Pascu, fostul primar PSD din Bocsa, care a ajuns sa fie seful departamentului juridic al DRPD Timisoara. Pascu a fost perchezitionat si audiat ca suspect de DIICOT in dosarul de la Caras-Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substante toxice.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: