Ciolacu, replica obraznica pentru Iohannis dupa ce i s-a atras atentia ca „la Parlament se lucreaza prin prezenta, nu prin absenta”

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, are o replica obraznica dupa ce presedintele Iohannis le-a atras atentia pesedistilor ca „Parlamentul este organul suprem care reprezinta vointa poporului si acolo se lucreaza prin prezenta, nu prin absenta”.

„Sunt doua chestiuni, intr-adevar. Si o concluzie!

Prima. Premierul este desemnat sa guverneze, nu sa pice. Acesta este spiritul Constitutiei.

A doua. Atunci cand refuzi o propunere responsabila, un premier capabil sa formeze o majoritate pentru investire, inseamna ca esti sigur ca ai voturile necesare si pentru pasul doi. Vrei sa guvernezi, iti votezi guvernul! Vrei sa te faci de ras si sa nu-ti votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD ca nu face majoritate in locul tau pentru a-ti pica guvernul tau!

Deci cine este responsabil pentru declansarea crizei si aruncarea Romaniei in instabilitate politica si economica, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a sanctionat dur, joi, boicotul anuntat de PSD pentru sedinta de investitura a Guvernului Orban 2.

„Nu stiu daca va fi afectat calendarul pentru anticipate, am spus din capul locului ca depinde de toti actorii. Atitudinea PSD-ului este cel putin ciudata. Dupa ce PSD a depus motiune de cenzura, a cazut guvernul, acum ei spun ca nu este vina lor. Acum cand trebuie sa voteze o noua propunere, sunt ocupati cu alte treburi. Mi se pare o pozitie principial incorecta si profit si de aceasta ocazie sa-i invit sa-si reconsidere punctul de vedere.

Parlamentul este organul suprem care reprezinta vointa poporului si acolo se lucreaza prin prezenta, nu prin absenta”, a declarat Iohannis la Bruxelles.

Parlamentarii PSD vor fi la munca luni, dar nu vor fi prezenti la „mascarada” pusa in scena de PNL, anunta PSD.

„Asa cum am spus, asteptam opinia judecatorilor CCR pentru ca nu putem fi partasi la fortarea regulilor democratice si constitutionale pe care o practica presedintele Iohannis si PNL”, sustine PSD.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a declarat ca, in cazul in care nu va exista cvorum la sedinta plenului reunit al Parlamentului in care urmeaza sa fie investit Guvernul, responsabilitatea apartine PSD, care „boicoteaza o procedura constitutionala”.

„O sa vedem ce se va intampla. Luni, daca nu se aduna cvorum, este vine PSD, pentru ca PSD detine 42% din Parlament si inseamna ca boicoteaza o procedura constitutionala. Ca atare, responsabilitatea, in cazul in care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD”, a aratat Orban.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri ca parlamentarii social-democrati nu vor participa pe 24 februarie la sedinta plenului reunit al Parlamentului in care urmeaza sa fie investit Guvernul Orban II.

Mai mult despre: ,


Comentarii: