Ciolacu: „Romania are cea mai mare evaziune fiscala din UE”. Nepotul lui Ciolacu raporteaza profituri ridicol de mici in afacerile cu benzinarii

politica

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri ca Romania are cea mai mare evaziune fiscala din Uniunea Europeana. Asta in conditiile in care nepotul lui Ciolacu raporteaza un profit in bataie de joc in afacerile sale cu benzinarii.

„Vreau sa va anunt cu tristete ca avem cea mai mare evaziune fiscala din Uniunea Europeana, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea. Nu este singura masura (impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate, n.r.). Sunt foarte multe masuri pe combaterea evaziunii. Si am vazut, in presa, in ultimul timp, ca nu se mai joaca nimeni – institutiile statului, Ministerul de Interne – a inceput nimeni sa nu se mai joace in ceea ce priveste drogurile si evaziunea fiscala. Cred ca e un inceput corect”, a spus premierul, in cadrul unei conferinte de presa.

In contextul grevei de la CFR, Ciolacu a subliniat ca Planul National de Redresare si Rezilienta presupune nu doar obtinerea de fonduri europene, ci si reforme si reorganizari.

„Am intrat intr-o zona de constructie, impreuna si cu liderii si cu responsabilii, atat de la CFR Calatori, cat si de la CFR SA. Spunea domnul ministru al Transporturilor de 1.300 de garnituri din fonduri europene. Aici gresim noi si nu spunem, mereu, de unde este aceasta sursa. Toate aceste investitii sunt din fonduri europene. Din PNRR. Dar PNRR nu inseamna numai bani. Inseamna si reforme. Iar discutiile pe care le avem impreuna, asumate, si cu liderii de sindicat si cu toata lumea – trebuie sa vina si maririle de salarii la pachet cu reforme si cu reorganizari. Asta e calea corecta pe care trebuie sa o urmam”, a precizat premierul PSD.

Citeste si: Nepotul lui Ciolacu, afaceri cu benzinarii. Declara un profit de doar 1.968 de lei, unchiul Ciolacu anunta masuri „de lupta contra evaziunii fiscale”

Cristian Mihai Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacu, a declarat un profit in bataie de joc la una dintre firmele sale care se ocupa de afaceri cu benzinarii. Astfel, ADR Partener Oil, inregistrata in Buzau, detinuta 100% de Cristian Mihai Ciolacu, a declarat pe 2022 un profit de 1.968 lei in conditiile in care a avut o cifra de afaceri de 2,05 milioane lei.

ADR Partener Oil a fost infiintata in 2009 si are 33 de angajati. ADR Partener Oil  se ocupa cu comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule.

Numele lui Mihai Cristian Ciolacu apare in declaratiile de avere ale lui Marcel Ciolacu, acesta scriind ca si-a impruumutat nepotul cu suma de 490.000 lei.

Nepotul lui Marcel Ciolacu este actionar in cadrul a sase firme, deruland afaceri in domeniul carburantilor, energiei si farmaceutic.

Nicomart Prim Team, detinuta impreuna cu Neagu Marius Gabriel, printr-o alta firma, are mai multe farmacii in Buzau

ADR PARTENER OIL, actionar unic Mihai Cristian Ciolacu

CIRO Investment CRF, inregistrata in 2021, detinuta in co-actionariat cu Radu Roventa

SOLAR ENERGY PRODUCTION, inregistrata in 2021, actionari Mihai Cristian Ciolacu si Adriana Denisa Sandu. Firma este, insa, una dintre cele sase societati care, in aprilie 2023, a primit aviz de la Transelectrica pentru a dezvolta parcuri eoliene si solare, arata Europa Libera.

DEVELOPMENT POWER SOLAR ENERGY, infiintata in 2022, tot cu obiect de actitate producere de energie electrica, detinuta tot in parteneriat cu Adriana Denisa Sandu

EVO NUCLEAR – infiintata in 2022, are actionari pe Mihai Cristian Ciolacu, Neagu Marius Gabriel si Iman Vlad Francisc. Firma are ca obiect de activitate productia de medicamente

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: