politica

Ciolacu s-a insanatosit si anunta ca vrea sa fie prim-ministru: „Protocolul este clar. Daca nu se face aceasta rotativa, alta varianta decat alegeri anticipate nu exista”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, proaspat iesit din carantina dupa ce s-a infectat cu Covid-19, a anuntat marti ca daca PNL nu va ceda functia de prim-ministru, la rotativa din 2023, atunci vor avea loc alegeri anticipate. El a mentionat ca „daca colegii mei vor considera ca eu sunt cea mai potrivita persoana sa ii reprezint ca prim-ministru, eu am sa fiu”.

„E o onoare sa fii premier, nu e pe dorinte. Dorinta mea tine de votul colegilor mei. Daca colegii mei vor considera ca eu sunt cea mai potrivita persoana sa ii reprezint ca prim-ministru, eu am sa fiu. Daca nu se face aceasta rotativa, alta varianta decat alegeri anticipate nu exista”, a declarat Marcel Ciolacu.

Intrebat daca va da PSD un premier in luna mai a anului viitor, Ciolacu a raspuns: „Categoric. Haideti sa nu comentez cum se trezeste vreunul pe plaja si sa dea el vreo stire la televiziuni. Protocolul este clar. Daca nu se face aceasta rotativa, alta varianta decat alegeri anticipate nu exista”.

Citeste si: Gorghiu promite ca Ciolacu va ajunge prim-ministru: „PNL este un partid foarte serios si respecta absolut orice angajament”

PNL va respecta protocolul de constituire a actualei coalitii de guvernare care prevede ca in luna mai a anului viitor se vor schimba premierul si cateva portofolii ministeriale, a declarat, luni, presedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Marcel Ciolacu a anuntat deja ca el ar trebui sa fie prim-ministru avand in vedere ca este seful PSD.

Duminica, liderul PNL Iasi, Alexandru Muraru, a afirmat ca s-ar putea sa nu se faca rocada premierului in 2023, iar PSD ar putea sa accepte ca Nicolae Ciuca sa ramana premier.

„E o declaratie care apartine unuia dintre colegi, insa trebuie sa stiti ca PNL este un partid foarte serios si cand ne-am asumat aceasta coalitie am facut-o stiind care este parcursul la care ne-am angajat. De altfel, exista si o forma juridica pe care protocolul a prevazut-o si anume ca, la finalul lunii mai, anul viitor, se va intampla aceasta schimbare de premier si cateva portofolii, de asemenea, vor fi schimbate intre PNL si PSD. PNL e un partid serios si respecta absolut orice angajament, mai ales ca vorbim de un angajament care a dat stabilitate Romaniei intr-un moment de criza, intr-un moment foarte complicat. Nu vreau sa comentez declaratia niciunui coleg, aceasta este pozitia oficiala a PNL – vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care aceasta coalitie si le-a luat, suntem o parte relevanta, avem acum premier in persoana domnului Nicolae Ciuca si nu se pune problema sa ne jucam de-a respectatul sau nu a unui protocol”, a precizat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, citata de Agerpres.

Citeste si: Ciolacu, sanse mari sa ramana pe tusa. Un lider PNL anunta ca rotativa din 2023 nu ar trebui pusa in aplicare: „Nu este un semnal bun sa schimbi premierul cu un an inainte de alegeri in plin conflict la marginea granitelor Romaniei”

Intrebata daca nemultumirile pe care acest tip de declaratii le provoaca ar putea fi folosite ulterior ca punct de plecare pentru ruperea coalitiei, Alina Gorghiu a sustinut ca „reactiile la cald nu sunt sanatoase”, iar PSD nu ar trebui sa isi consume energia la absolut orice declaratie a unui coleg din PNL.

„Eu am invatat un singur lucru din aceasta coalitie – reactiile la cald nu sunt sanatoase si as vrea sa cred ca PSD nu isi consuma energia sa reactioneze la absolut orice declaratie a unui coleg din PNL pe o tema atat de serioasa. Ce se discuta in coalitie este litera de lege, ce pozitie are presedintele partidului e la fel, directia publica oficiala a PNL.

Tensiunile sunt inerente, in Romania noi nu avem cultura coalitiilor, ne descurcam din mers si invatam sa functionam din mers, insa obiectivul foarte clar este acela de a asigura stabilitate intr-o perioada foarte complicata. Stiu ca a obosit lumea sa auda ca e razboi la granita, dar asta e realitatea, ca am obosit sa auzim ca va fi o iarna dificila, dar asta e realitatea, ca suntem crize peste crize, pe care Guvernul le-a gestionat pana acum foarte bine. Ca atare, noi, coalitia, PNL in principal, ne concentram pe ce avem de facut si de comentat o sa incercam ca comentam mai putin lucrurile care ne despart sau care ar putea crea artificii”, a evidentiat Gorghiu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Incident socant la Bacau: doi profesori s-au batut „parte-n parte” cu doi elevi de a saptea, care stateau pe TikTok in timpul orelor de curs – VIDEO

Miercuri, 27 martie,  la Scoala Gimnaziala Burdusaci din judetul Bacau, doi frati elevi de clasa…

7 minute ago

Donald Trump afirma ca Barack Obama „ii scuipa in fata pe americani”, oferind strategii electorale fostului sau vicepresedinte, Joe Biden

Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama ca „ii scuipa in fata pe americani”, in…

22 de minute ago

Ieseni, vi se pregateste ceva: senatoarea Diana Sosoaca se gandeste sa candideze la primaria orasului Iasi

In timpul sedintei Consiliului Local Iasi, desfasurata ieri, s-a produs un incident in care au…

52 de minute ago

Compania Lego a cerut politiei californiene sa nu mai adauge capete de piese Lego pentru a acoperi chipurile suspectilor de infractiuni

Un departament de politie din sudul Californiei a fost somat de compania de jucarii Lego…

O oră ago

Retea mafiota din Romania, arestata de FBI dupa ce a furat milioane de dolari prin clonarea de carduri

Procurorii din California sustin ca mafia romaneasca a dat o noua infatisare unei vechi escrocherii…

O oră ago