politica

Ciolacu s-a speriat dupa ce a fost nominalizat de hackerii rusi: „E o greseala”

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, ca este o greseala nominalizarea sa in mesajul gruparii de criminalitate cibernetica Killnet, care a revendicat atacul cibernetic produs vineri dimineata asupra mai multor site-uri ce apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania.

„Dupa cum ati vazut, e o greseala acolo, sunt si eu, dar nu am o problema ca sunt nominalizat eu ca si presedinte al Senatului. Declaratia mea a fost una foarte clara. Romania, daca este nevoie, este pregatita, atat legal cat si moral, sa faca acest pas. In acest moment nu exista o decizie in sensul acesta”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza faptul ca exista date potrivit carora atacul cibernetic de vineri ar fi pornit si de la declaratiile pe care le-a facut zilele trecute referitoare la trimiterea de arme de catre Romania in Ucraina.

Atacul cibernetic produs vineri dimineata asupra mai multor site-uri ce apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetica Killnet si este justificat de acestia prin faptul ca statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC).

„Astazi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care apartin unor institutii publice si organizatii private din Romania. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost tintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraincarcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple. Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetica Killnet pe un canal de comunicare de pe Telegram si este justificat de acestia prin faptul ca statul roman sprijina Ucraina in conflictul militar cu Rusia. Specialistii Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC) colaboreaza cu institutiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetica”, a mentionat institutia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

3 minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

3 ore ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

O oră ago