Ciolacu saboteaza intalnirea solicitata de premierul Orban: „Nu are prerogative sa ma invite”

politica

Marcel Ciolacu a anuntat, luni, ca PSD nu va participa la consultarile convocate de premierul Orban privind stabilirea datei alegerilor locale.

„Nu are prerogative sa ma invite. Este treaba guvernului sa dea HG-ul cu data, noi avem alte prioritati”, s-a rastit Ciolacu in fata jurnalistilor.

El a mai spus ca PSD va fi prezent in sala, joi, la votul de investitura al Guvernului Citu, insa a refuzat sa spuna daca parlamentarii PSD vor vota. El i-a cerut lui Ludovic Orban sa iasa intai si sa spuna daca parlamentarii PNL vor vota la vedere.

„Il invit pe domnul Orban sa iasa in fata romanilor si sa spuna daca este reponsabil sau nu, daca doreste un guvern legitim pentru gestionarea crizei coronavirusului. Dupa ce va spune Orban ce face, vom spune si noi explicit ce vom face”, a mai spus Ciolacu.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitatie catre liderii partidelor parlamentare la consultari in vederea elaborarii hotararii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 si a masurilor tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a acestora.

Potrivit unei informari a Executivului, intalnirea este programata pentru marti, la ora 17,00, si va avea loc la Palatul Victoria.

Sursa citata mentioneaza ca invitatia a fost transmisa catre Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Calin Popescu-Tariceanu, Varujan Pambuccian si Eugen Tomac.

La discutii va participa si presedintele Autoritatii Electorale Permanente.

Mai mult despre:


Comentarii: