politica

Ciolacu, sanse mari sa ramana pe tusa. Un lider PNL anunta ca rotativa din 2023 nu ar trebui pusa in aplicare: „Nu este un semnal bun sa schimbi premierul cu un an inainte de alegeri in plin conflict la marginea granitelor Romaniei”

Liderul PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru sustine, referindu-se la problema rotativei din 2023, cand functia de premier ar urma sa fie preluata de PSD, ca a schimba un premier cu un an inainte de alegeri, cand ai razboi la granite, nu ar fi un semnal bun. Muraru este fratele geaman al ambasadorului Romaniei in SUA, Andrei Muraru.

Alexandru Muraru considera ca PSD ar putea accepta mentinerea lui Nicolae Ciuca in functia de premier si pentru a evita o lupta de putere in interiorul partidului.

„Romania nu a avut niciodata un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Intr-adevar problema schimbarii premierului in mai-iunie anul viitor apare in protocolul coalitiei. Insa personal cred ca trebuie sa vedem cum va arata situatia geopolitica la momentul acela, pentru ca a schimba un premier cu un an inainte de alegeri in plin conflict la marginea granitelor Romaniei nu cred ca fi un semnal bun. Si Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, inainte ca premierul Nicolae Ciuca sa fie si presedinte PNL, ca daca lucrurile merg bine in coalitie si la guvernare nu este sigur ca va mai fi realizata rotativa”, a declarat pentru News.ro, liderul PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru.

Totodata, liberalul Muraru considera ca „PSD a primit in compensare si are lucruri foarte importante, precum Finantele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”.

„PSD are in prezent trei ministere cheie, unele din cele mai importante, pe care le-ar pastra daca rotativa nu s-ar realiza”, afirma seful liberalilor ieseni, Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, PSD ar putea sa accepte ca functia de premier sa fie in continuare detinuta de PNL, pentru a nu se declansa o lupta de putere la varful PSD.

„Cred ca PSD ar accepta acest lucru si pentru a evita o lupta de putere in interiorul partidului, daca s-ar deschide o competitie privind persoana care va ocupa functia de premier. Pentru ca rotativa presupune ca postul de premier sa revina PSD, nu se spune ca revine automat presedintelui partidului”, a adaugat Alexandru Muraru.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Doi cai in fuga pe strazile Londrei dupa ce au evadat din armata. Ei au izbit un Mercedes si un autobuz supraetajat – Video

Doi cai au traversat astazi in fuga centrul Londrei dupa ce au scapat de la…

26 de minute ago

Diavolul se imbraca de la Prada. Si Piedone se incalta tot de acolo, dar plange de mila pensionarilor saraci

Adept al politicii pasilor marunti, Piedone nu s-a repezit, la intrarea lui pe marea scena…

3 ore ago

SUA si Rusia se pregatesc de o confruntare la ONU in legatura cu armele nucleare in spatiu. Rusii vor sa amplaseze pe orbita Pamantului o arma nucleara antisatelit

Statele Unite si Rusia se vor confrunta miercuri in Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor…

O oră ago

Si Grindeanu vrea negocieri cu Piedone: „Vorbim de maximizarea sanselor”

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, ca "anticipeaza o batalie extrem de stransa" in…

O oră ago

Candidatul care i-ar putea da lovitura de gratie lui Donald Trump nu este Joe Biden, ci Robert F. Kennedy Jr – acesta ia voturi decisive de la fostul presedinte

Campania independenta a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru presedintie pare sa-l afecteze mai mult…

2 ore ago

Presshub: De ce lupta Azota Popescu, la 84 de ani, pentru schimbarea adoptiilor din Romania si cati presedinti de tara s-au obosit sa ii raspunda

De ce lupta Azota Popescu. S-a nascut la Cruset, unde vecini ii erau bunicii si…

41 de minute ago