politica

Ciolacu sare sa-l atace chiar si pe premierul Ciuca: „Acum trebuie masuri, nu la 1 aprilie. E nevoie de decizii mai curajoase, romanii sunt satui de scuze”

Prioritatea PSD este sa ia masuri care sa apere veniturile populatiei acum, in plina iarna, nu la 1 aprilie sau in 2024, pentru ca atunci este an electoral, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

„Prioritatea PSD este sa ajutam romanii sa-si poata plati facturile la energie, nu sa ne temem daca o asemenea masura supara sau nu agentiile de rating. Eforturile noastre sunt de a avea suficienti medici pentru a face fata noului val pandemic, nu sa inventam certificate prin care doctorii sunt amenintati – tocmai acum! – cu suspendarea din functie. Eforturile noastre sunt indreptate pentru a avea spitale dotate si capabile sa-si achite facturile la utilitati, nu spitale cu porti inchise din cauza facturilor inzecite peste noapte. Prioritatea noastra este acum. Sa luam masuri care sa apere veniturile populatiei acum, in plina iarna, nu la 1 aprilie sau eventual in 2024… pentru ca atunci este an electoral”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adaugat ca este clar pentru toti cei de buna-credinta ca, in fata crizei provocate de liberalizarea haotica a pietei energiei, facuta de partidele de dreapta, „populatia merita mai multe solutii decat cele deja anuntate”.

„E nevoie de decizii mai curajoase, tintite catre cei vulnerabili, catre pensionari si familii monoparentale, dar si catre firmele romanesti. Romanii sunt satui de scuze si motive care sa mascheze luarea unor decizii. Si un lucru este cert: trebuie luate urgent masuri pentru a-i ajuta pe romani”, a afirmat Ciolacu.

Mesajul lui Ciolacu vine dupa ce premierul Ciuca a anuntat adoptarea unor masuri de protectie a consumatorilor casnici.

Consumatorii casnici cu un consum lunar de pana la 300 kw/ora vor beneficia, de la 1 aprilie, de o noua schema de protectie, a anuntat, marti, premierul Nicolae Ciuca.

Seful Executivului a precizat ca masura a fost stabilita in urma unei sedinte de lucru pe care a avut-o cu mai multi ministri ai Cabinetului sau.

„Am convocat astazi o sedinta cu ministrii Finantelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului si presedintele ANRE pentru a stabili noi masuri de protejare a populatiei si a intreprinderilor de efectele cresterii preturilor la energie. Romanii au nevoie de garantii privind corectitudinea facturarii consumului de energie electrica si gaze naturale.

In acelasi timp, sunt necesare si masuri de sprijin pentru companii, in aceasta perioada dificila generata de cresterea preturilor la energie. Aceste masuri vor contribui la cresterea rezilientei economice si la mentinerea locurilor de munca pentru romani. Pentru garantarea eficientei masurilor de protectie a cetatenilor – consumatori casnici – urmeaza a fi refacute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Pana la refacerea calculelor de catre furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtatoare de penalitati.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de pana la 300 Kwh vor beneficia de o noua schema de protectie, care va include TVA redus la 5%, precum si compensarea certificatului verde si a bonusului de cogenerare pentru consum. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare si contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schema de sprijin si pentru gaze naturale”, a declarat Nicolae Ciuca, la Palatul Victoria.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INTERVIU Remus Stefureac (INSCOP), despre sondajele care se bat cap in cap: „Tentativele de manipulare se intorc impotriva celor care le initiaza”

La mai putin de o luna pana la alegerile locale si europarlamentare din iunie, spectrul…

2 minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

43 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

2 ore ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

42 de minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

35 de minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

O oră ago