politica

Ciolacu sare si el sa-l felicite pe Biden. Sustine ca PSD a fost pro-american intotdeauna. Dragnea este persona non grata in SUA

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, tine si el sa il felicite pe noul presedinte al SUA, Joe Biden, si sustine ca PSD a avut o pozitie pro-americana „consecventa”. Ciolacu a uitat ca PSD a avut o atitudine sfidator anti-americana in perioada in care partidul era condus de Liviu Dragnea.

„La finalul unei campanii electorale desfasurate in conditii si cu mize exceptionale, poporul american a decis. Salut alegerea lui Joseph Biden, dupa o competitie care a tinut treaza atentia intregii planete si ii urez succes noului Presedinte in importanta si dificila misiune ce il asteapta!

Natiunile democratice din intreaga lume si aliatii SUA au nevoie de o America implicata, vigilenta si investind in rolul sau vital de leadership la nivel global, intarind relatia transatlantica si NATO si afirmand importanta parteneriatelor sale strategice.

Consecvent pozitiei sale pro-americane si pro-occidentale, PSD va continua sa sustina si sa investeasca in dezvoltarea si aprofundarea Parteneriatului

Strategic romano-american, parte esentiala a unei relatii transatlantice puternice si in permanenta transformare si adaptare.

Imi exprim speranta ca noul presedinte al Statelor Unite va vizita Romania in cursul mandatului sau, o reconfirmare a soliditatii si profunzimii raporturilor de alianta, parteneriat si prietenie intre tarile si natiunile noastre”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, are interdictia de a mai intra vreodata in Statele Unite. Purtatorul de cuvant al secretarului de stat american a anuntat in septembrie 2019 ca, din cauza implicarii in „fapte semnificative de coruptie”, fostul presedinte al Camerei Deputatilor din Romania, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publica a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a facut potrivit legilor americane pe baza „informatiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are in privinta oficialilor guvernelor straine ca sunt implicati in fapte de coruptie”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

6 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

6 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

6 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

6 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

3 ore ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

3 ore ago