politica

Ciolacu se crede premier, se baga peste Ciuca: „Am cerut ministrilor PSD sa actioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii”. Pana acum sustinea ca nu intervine in activitatea Guvernului

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a tinut joi sa dea ordine in public ministrilor PSD ce sa faca in legatura cu cresterea artificiala a pretului la benzina in conditiile in care deja premierul Ciuca a anuntat masuri dure.

„Nu putem accepta preturi crescute din pix, de la o ora la alta! Cine isi imagineaza ca mai poate face asta, sa stie ca se joaca cu focul chiar in benzinarie! Specula si lacomia acestor sarlatani care vor sa faca rapid munti de bani provocand temeri false romanilor trebuie sa primeasca o replica transanta si dura din partea institutiilor statului!

Am cerut ministrilor PSD sa actioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii:

– Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a trimis Directia Generala Antifrauda Fiscala intr-o ampla actiune de control si monitorizare a pietei carburantilor. Vor fi analizate preturile de cumparare si vanzare din ultima luna pentru a se identifica motivele maririi preturilor;

– Ministrul Economiei, Florin Spataru, a dispus ca ANPC sa efectueze verificari la toti furnizorii de combustibil care au marit aseara preturile. Foarte repede, ministerul va veni cu o solutie legala – din practica europeana- astfel incat toti distribuitorii sa fie licentiati si sa-si piarda licenta imediat ce incalca regulile.

Astept si din partea Consiliului Concurentei mai multa actiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Aceasta institutie incremenita in timp trebuie sa se trezeasca si sa-si aminteasca ca serveste interesul public!

In urmatoarea sedinta a Coalitiei voi cere masuri clare astfel incat sa evitam toata aceasta sarabanda de speculatii si incercari de destabilizare a economiei romanesti.

Aceasta Coalitie s-a format pentru a gasi solutii. Si asta trebuie sa livram populatiei!”, a transmis Ciolacu, joi.

Premierul Nicolae Ciuca a informat, joi, ca vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania, iar ANAF, ANPC si Consiliul Concurentei au demarat verificarile necesare si se vor aplica sanctiuni „drastice” pentru cei care incalca legea.

„Romania este o tara sigura, in care securitatea si siguranta noastra sunt garantate fata de orice forma de agresiune, iar garantiile trebuie sa includa si stabilitatea economica. ANAF, ANPC, Consiliul Concurentei au demarat investigatiile pentru a lua masurile necesare de stopare a oricaror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reala economica. Vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania. Am cerut tragerea la raspundere a celor vinovati si sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici si va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetatenii si mediul de afaceri”, a declarat prim-ministrul, la Palatul Victoria.

El a subliniat ca „orice alta tentativa de a destabiliza echilibrele economice” ale tarii va fi „deindata ferm si aspru pedepsita” prin interventia statului roman.

„Am activat inca de aseara institutiile de control si verificare a situatiei generate de cresterea nejustificata a preturilor la carburanti. In aceasta dimineata am convocat o sedinta cu responsabilii in masura sa gestioneze aceste masuri. Statul roman are obligatia de a-si proteja cetatenii, de a proteja economia, mai ales in aceasta perioada complicata provocata de invazia militara rusa in Ucraina. Nu voi permite nimanui sa profite de aceasta situatie, pentru ca din lacomie sau din orice alte motive sa incerce sa destabilizeze economia tarii si viata cetatenilor. Institutiile responsabile vor fi ferme in verificarile pe care trebuie sa le faca si vor da sanctiuni drastice celor care incalca legea”, a spus premierul.

Premierul Ciuca s-a intalnit, joi dimineata, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, si ministrul Economiei, Florin Spataru.

La sedinta de la Palatul Victoria au participat presedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, si presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, a informat Biroul de presa al Guvernului.

Benzinarii din intreaga tara au fost asaltate miercuri, de soferi, speriati ca pretul carburantilor va depasi 10 lei pe litru, asa cum s-a vehiculat in spatiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a facut miercuri seara un apel la calm si a indemnat oamenii sa nu stea la cozi la benzinarii, dand asigurari ca exista suficiente stocuri de carburant si nu sunt argumente pentru cresteri explozive ale preturilor.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

7 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

7 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

7 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

7 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

7 ore ago