politica

Ciolacu se duce la intalnirea cu premierul Citu pus pe scandal: „E cazul sa ne oprim din minciuni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe premierul Citu ca spune „minciuni” cu doar cateva ore inainte de a se duce la o intalnire cu acesta la Palatul Victoria. Citu ii ceruse anterior lui Ciolacu sa prezinte scuze romanilor pentru ca in guvernarea PSD inflatia a ajuns cea mai mare din UE.

„Sa-i intrebam pe oameni daca au crescut preturile. Totusi, e de notorietate ca a crescut cu peste 17% energia electrica, a crescut cu peste 10% carburantii. Aceste cresteri vor duce la randul lor la alte cresteri, mai ales in zona alimentara. Deja avem uleiul cu peste 12% mai scump. Cred ca e cazul sa ne oprim din minciuni, sa vedem realitatea, sa terminam acest joc politic de a arunca… eu nu inteleg cum poti sa arati catre opozitie cand este de un an si jumatate la guvernare si sa vedem ca suntem ultima tara din Europa care nu a depus PNRR, asa cum cere Comisia Europeana”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Si Sorin Grindeanu l-a atacat violent pe Citu. „Ceea ce nu intelege deloc #FlorinCitu este ca minciunile si postarile triumfaliste de baietel alintat de tatucul de la Cotroceni nu tin loc nici de #masuridesprijin al mediului de afaceri afectat de pandemie, nici de #solutii pentru milioanele de romani, cu venituri #inghetate, dar cu preturi din ce in ce mai mari la utilitati, combustibili si alimente. Cat au fost ‘socialistii’ la guvernare, FMI-ul nu a pus Romania alaturi de economiile africane…”, a scris Grindeanu.

Premierul Florin Citu i-a transmis anterior  lui Marcel Ciolacu, cu cateva ore inainte de intalnirea pe care o va avea la Palatul Victoria cu seful PSD pe tema PNRR, ca PSD ar trebui sa-si ceara scuze pentru ca „Romania a condus topul rusinii in UE 3 ani la rand” cand rata inflatiei a ajuns la 5,4%.

”In guvernarea PSD Romania a avut cea mai mare rata a inflatiei din UE 3 ani la rand. Mai clar, Romania a condus topul rusinii in UE 3 ani la rand cand a fost guvernata de socialisti. Rata inflatiei in guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici pana azi psd-istii nu si-au cerut scuze in fata romanilor pentru o astfel de ‘performanta’. Cine stie, poate astazi este ziua in care isi vor cere scuze”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Premierul considera ca este o zi buna pentru a mai demonta ”un fake news”.

”Astazi distrug cu date fake news-ul aparut in aceste zile despre inflatie. Astazi Romania este pe locul sase in UE cu o rata a inflatiei de 2.7%. Am aratat ca avem cele mai bune masuri pentru a avea crestere economica, cea mai rapida revenire economica si am scos Romania din topul rusinii. Asta inseamna guvenare pe principii liberale”, afirma Citu pe Facebook.

El anunta ca Guvernul pregateste masurile pentru perioada post-pandemie si pentru a asigura cea mai buna perioada din istorie din punct de vedere economic pentru toti romanii.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

7 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

4 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

4 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

4 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

5 ore ago