Ciolacu se impauneaza cu succesul UiPath. Mesajul PSD dupa ce compania a fost listata la bursa din NY

news

UiPath, primul unicorn romanesc, si-a facut miercuri debutul pe Bursa de pe Wall Street. Actiunile s-au tranzactionat intre 62 si 64 dolari, in crestere cu 14% fata de intervalul de pret vizat cu ocazia Ofertei sale Publice Initiale (IPO).

Producatorul de software a reusit sa vanda 23,89 milioane actiuni la un pret de 56 dolari per actiune, si a strans 1,34 miliarde de dolari, ceea ce a urcat valoarea companiei la peste 33 de miliarde de dolari.

E o performanta extraordinara pentru o compani romaneasca, asa ca presedintele PSD Marcel Ciolacu n-a putut sa se abtina sa nu capuseze cumva succesul UiPath.

”UiPath a devenit prima companie fondata de romani si ajunsa lider mondial al robotizarii software care se listeaza la bursa din New York. Sunt mandru ca cinci tineri din Romania au reusit sa demonstreze intregii lumi talentul urias al poporului nostru!

Felicitari din suflet pentru Lavinia Cojocaru, Andra Ciorici, Marius Tirca, Daniel Dines si Adrian Dorache, care au construit cu inteligenta, ambitie si multa, multa munca o corporatie ce valoreaza azi zeci de miliarde de dolari!

Si le cer scuze ca, prinsi in certurile lor zilnice pentru putere, Iohannis, Citu sau alt demnitar al Guvernului n-au avut vreme sa aplaude simbolic acest urias succes romanesc…”, a scris Ciolacu joi pe Facebook.

In scurt timp sute de internauti au comentat la postarea sefului PSD. Si foarte putini au fost cei care nu l-au criticat.

”Asta da ipocrizie, tovarasi”, a fost primul comentariu, in timp ce un alt internaut se intreaba ”Cum o fi sa te impaunezi cu succesul celui pe care l-ai ignorat pana cand a reusit?”.

”Ce a facut PSD-ul sau politicienii romani in general, pentru aceasta companie sau oricare alta de acest gen? Cum aveti nerusinarea sa va faceti campanie folosindu-va de succesul acestora oameni cand nu i-ati ajutat cu nimic? Voi ajutati doar pe cei ca voi, gen Tiriac, al carui motto in viata este bine cunoscut „intre un prost si un hot, prefer hotul”. Asa sunteti toti.

Daca era companie de stat, UIPATH construia in cel mai bun caz roboti pe abur, pe care i-ar fi furat protejatii vostri si i-ar fi vandut la fier vechi, iar compania avea datorii de miliarde nu capital”, comenteaza un alt internaut.

”S-a trezit si Marcel, sluga infractorilor, sa se bage unde nu intelege nimic. Vezi, bre, de soarta lui Hayssam si a lui Dragnea, prietenii tai puscariasi!”, ii transmite un altul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: