Ciolacu se intalneste online cu Timmermans, marele „dusman” al PSD: „PSD este astazi un partener de incredere pe plan european”

politica

Marcel Ciolacu va avea o serie de intalniri online cu mai multi oficiali europene, in perioada 8 – 10 februarie, printre care se numara si presedintele Partidului Socialistilor Europeni Serghei Stanisev sau cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de munca si drepturi sociale, Maros Sefcovic, vicepresedintele Comisiei Europene si responsabil PES Europa de Est ori vicepresedintele executiv al CE Frans Timmermans, transmite PSD.

Luni, 8 februarie 2021, in agenda au fost prevazute intrevederi incepand cu ora 13.00, cu Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, iar de la ora 15.00 presedintele PSD Marcel Ciolacu se va intalni cu Nicolas Schmit, Comisarul european pentru locuri de munca si drepturi sociale, arata un comunicat de presa al PSD.

De asemenea va avea loc o intalnire cu Maros Sefcovic, vicepresedintele Comisiei Europene si responsabil PES Europa de Est, iar de la ora 18.00 cu Elisa Ferreira, comisarul European pentru Coeziune si reforme.

Marti, 9 februarie 2021, incepand cu ora 17.00, Marcel Ciolacu va avea o intrevedere cu Frans Timmermans, vicepresedintele executiv al Comisiei Europene, iar de la ora 18.00 va avea loc o intalnire cu Ismail Ertug, vicepresedintele Grupului S&D si reprezentant SPD.

Miercuri, 10 februarie 2021, incepand cu ora 16.00, Ciolacu se va intalni cu Christophe Rouillon, liderul Grupului PES din Comitetul European al Regiunilor.

„Aceasta serie de intalniri demonstreaza ca PSD este astazi un partener de incredere atat pe plan european, cat si in interiorul familiei social-democrate europene. PSD trebuie sa se conecteze la dezbaterea europeana in ceea ce priveste principalele subiecte de interes: tranzitia ecologica justa, accesarea fondurilor europene, salariul minim european sau drepturile lucratorilor. Voi aborda, de asemenea, in discutiile cu inaltii oficiali europeni, doua problematici extrem de importante pentru Romania: lupta impotriva pandemiei si Planul National de Redresare si Rezilienta. Sunt subiecte unde exista probleme si intarzieri pe plan intern si imi doresc sa gasim acele solutii care sa vina cu adevarat in beneficiul cetatenilor romani si economiei romanesti”, a declarat liderul PSD, conform sursei mentionate.

Frans Timmermans a fost intens atacat de PSD in perioada in care Liviu Dragnea conducea partidul. In aprilier 2019, Timmermans a amenintat PSD cu excluderea din PES din cauza atacurilor la adresa justitiei. „Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea – liderul PSE, Serghei Stanisev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, si cu mine – si i-am spus clar, l-am intrebat eu: Vreti sa fiti in continuare membru al acestui partid? Atunci, trebuie sa respectati regulile. Din punctul nostru de vedere, exista limite. Un partid care nu respecta normele statului de drept si drepturile fundamentale nu poate face parte din aceasta familie” politica, a atras atentia Frans Timmermans.

Mai mult despre: ,

Comentarii: