Ciolacu se teme sa nu-l atace Rusia in Ucraina. Merge cu Citu: „Trebuia sa fim mai discreti o perioada mai lunga”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si-a manifestat duminica regretul ca a anunta deja vizita in Ucraina, sugerand ca Rusia ar putea pregati un atac impotriva lui. „Trebuia sa fim mai discreti”, a spus Ciolacu la Antena 3.

„Am fost invitat de omologul meu de la Kiev, de presedintele Radei si urmeaza sa avem aceasta intalnire, vedem daca avem intalnire si cu presedintele si primul ministru. Nu sunt primul demnitar care merge la Kiev si nu am o problema deosebita din acest punct de vedere. Sunt ferm convins ca si autoritatile romane si cele ucrainene o sa asigure pe cat posibil aceasta protectie a demnitarilor”, a afirmat Marcel Ciolacu duminica seara, la Antena 3, intrebat daca nu este periculoasa vizita pe care o are programata a Kiev.

El spune ca „e bine” ca merge impreuna cu presedintele senatului, Florin Citu, dar considera ca ar fi trebuit sa existe mai multa ”discretie” cu privire la aceasta deplasare a demnitarilor romani la Kiev.

„Trebuia sa fim mai discreti o perioada mai lunga, pentru toata lumea era mai corect asa. Exista un pericol, e si normal sa existe, pentru ca ne deplasam si in zonele de conflict, dar avem si noi romanii nostri care traiesc acolo, in aceste zone de conflict”, a mai spus seful PSD.

Ciolacu l-a catalogat pe Vladimir Putin drept „un criminal de razboi si un dictator”. ”Oricum, nu suntem intr-un conflict direct cu Rusia, Putin este un criminal de razboi si un dictator, la cum se manifesta in acest moment, dar nu cred ca asta e calea pe care trebuie sa o urmam, de a avea noi probleme daca suntem in conflict cu Rusia sau nu. Suntem de mult timp si noi stim cat de mult rau a facut Rusia Romaniei, in toata istoria”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Intrebat daca va avea consultari cu presedintele Klaus Iohannis inainte de deplasarea in Ucraina, Ciolacu a raspuns ca va discuta cu presedintele pentru ca „asa este corect”.

„Nu o sa am consultari, pentru ca nu sunt emisarul presedintelui. Nu am fost invitat prin presedintele Romaniei, am fost invitat direct, dar cred ca este corect- fara sa am un parteneriat cu presedintele- cred ca este corect sa am o discutie, inainte de a merge la Kiev, cu presedintele Romaniei, tinand cont de contextul a ceea ce se intampla in Ucraina. Asa consider eu, ca om politic”, a adaugat liderul social-democrat.

Comentarii: