Ciolacu si Citu merg, pana la urma, impreuna la Kiev. Seful PSD vrea sa vorbeasca cu Iohannis

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, ca va merge in vizita oficiala din Ucraina impreuna cu presedintele Senatului, Florin Citu. Miercuri cei doi au facut anunturile separat si spuneau ca merg la o saptamana distanta unul de altul.

”Nu stim daca este exact data de 27, dar categoric se va merge la Kiev si este stabilit in acest moment si traseul si marea parte din intalniri”, a spus presedintele Camerei Deputatilor, aratand ca a fost invitat atat el cat si presedintele Senatului si era normal sa exista o abordare comuna.

”Ce putin diplomatic este corect sa ai o abordare comuna si mergem impreuna”, a spus Ciolacu, potrivit News.ro.

Intrebat daca se vor vedea si cu presedintele Volodimir Zelenski, Marcel Ciolacu a raspuns: ”Este in propunerea de calendar si credem ca se va concretiza si aceasta intalnire, mai ales dupa speech-ul tinut in Parlamentul Romaniei si nu numai cu domnul Zelenski. Vom avea si deplasari in zone de conflict si zonele cele mai afectate”.

Marcel Ciolacu a mai spus ca pe agenda de lucru se afla si tema drepturilor minoritatii romanesti din Ucraina.

”Este trecuta pe agenda de lucru si este normal. Minoritatea romaneasca este implicata, fiindca ei sunt cetateni ucraineni, este implicata in acest razboi, alaturi de cealalta populatie a Ucrainei si toate minoritatile”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus ca a avut discusii institutionale nu foarte de curand cu presedintele Klaus Iohannis.

”Presupun ca o sa am o discutie odata cu deplasarea la Kiev. Nu pot sa ii fac programul, dar cunosc Constitutia si vreau sa o respect. Prerogativele pe externe sunt la presedinte si e normal sa comunicam intr-un asemenea complex de imprejurari”, a mai spus Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: