Ciolacu si Ciuca, intalnire politica la sediul Guvernului. Candidatul la prezidentiale, principalul subiect de discutie

politica

negocieri, esuate, coalitie, alegeri prezidentiale, septembrie

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca se intalnesc marti la sediul Guvernului intr-o noua sedinta pe teme politice si de partid. Cei doi discuta despre posibilitatea ca PSD si PNL sa aiba un candidat comun la Presedintia Romaniei.

Pana acum, atat PSD, cat si PNL au exclus posibilitatea de a nu avea propriul candidat la Presedintie.

„Fara discutie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidentiale. Nu l-am intrebat daca isi doreste, dar e o cutuma in PSD, presedintele partidului candideaza la functia prezidentiala si eu cred ca domnul Ciolacu isi asuma lucrul asta, are curajul. (…) Vom avea un congres, vom hotari la congres. In statutul nostru spune clar la functia prezidentiala se stabileste prin congres. Cred ca vom avea un congres saptamanile urmatoare”, a afirmat luni secretarul general al PSD, Paul Stanescu.

„Daca facem o alianta politica asta inseamna ca avem candidat comun pentru functia de presedinte si lista comuna la parlamentare in decembrie. Din punctul meu de vedere, atunci cand o alianta electorala are cu 5 in fata, e un semnal puternic transmis de catre romani ca au incredere in aceasta alianta. Cu adevarat sunt toate premisele de a se crea o alianta politica, dar vom vedea decizia, pentru ca politicienii decid acest lucru”, a declarat si Ciolacu, luni.

Liderii PNL au comentat acru declaratiile celor de la PSD.

„Nu stiu ce face Stanescu, nu inteleg de ce asa de activ in spatiul public, poate pentru ca vrea sa acopere pierderea Primariei Slatina, pe care a pierdut-o rusinos si fata excelentului Mario de Mezzo. Stanescu incearca sa-l impinga pe scari pe Ciolacu, dar e treaba lor, nu ma bag, nu stiu ce vor sa faca

Cel mai potrivit la presedintia Romaniei e Nicolae Ciuca, din mai multe motive legate de cariera, de comportament, de alte lucruri. Eu sper ca romanii sa aleaga un om integru, un familist, un om cu frica de Dumnezeu”, a declarat prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: