Ciolacu, singurul lider socialist din lume cu discurs de dreapta: „Religia aduce cunoastere, religia nu aduce supunere”. Ce spune doctrina socialista despre religie si stat

politica

Marcel Ciolacu, salariu minim brut, crestere, iulie, renuntare

Liderul social-democratilor Marcel Ciolacu s-a declarat, vineri la Pitesti, in favoarea introducerii Religiei ca disciplina la bacalaureat, sustinand ca „exista  inversunare si ura din partea unora impotriva Bisericii”.  Ciolacu a precizat ca „ne-am crescut copiii in valorile crestine” si „cu cat vom incerca sa impunem progresismul, atunci cand el nu este acceptat, atunci cand oamenii nu se regasesc in aceste valori, atunci de fapt vom incuraja populismul si extremismul”. 

„Atitudinea noastra publica trebuie sa fie una de smerenie, pentru ca asta este cea mai mare calitate a unui crestin. (…) Stau sa ma intreb de unde au atata inversunare si atata ura, as putea spune, impotriva Bisericii.

Parca traim vremurile dupa timpul lui Ceausescu, in care comunismul a incercat acelasi lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxa, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare si recunoastere nationala. Daca toate cultele, impreuna cu colegul nostru Titus Corlatean, au stat de vorba si au gasit oportun ca una dintre materiile, si specific foarte clar, din materiile optionale la Bacalaureat sa fie Religia, ce anume ne deranjeaza?

Suntem crestini, ne-am crescut copiii in valorile crestine. Cum adica eu imi dau cu parerea daca unul dintre copiii sau nepotii dumneavoastra doreste sa opteze ca materie de Bacalaureat – Religia.

Religia aduce cunoastere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cat vom incerca sa impunem progresismul, atunci cand el nu este acceptat, atunci cand oamenii nu se regasesc in aceste valori, atunci de fapt vom incuraja populismul si extremismul. Trebuie sa spunem aceste lucruri. PSD apara valorile crestine. Totodata, este tolerant. Toate religiile trebuiesc reprezentate si toate religiile trebuiesc privite egal in Romania, lucru care se intampla”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la Pitesti, la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Arges, citat de news.ro.

Ciolacu a facut aceste declaratii in conditiile in care este vicepresedinte al Internationalei Socialiste, al carei slogan este „Progressive politics For a fairer world” (Politici progresiste pentru o lume mai corecta”.

Conform doctrinei socialiste, „religia nu trebuie sa fie de interes pentru stat, iar organizatiile religioase nu trebuie sa aiba nicio legatura cu autoritatea guvernamentala”.

El a mai spus ca „nu trebuie sa ne mai impuna nimeni nimic in perioada urmatoare”.

„Au incercat unii timp de 50 de ani. Lasati-ne sa ne traim viata cum consideram noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure tari din lume si una daca nu cea mai toleranta tara din lume. Cred in valorile europene, cred in dezvoltarea Romaniei accesand fondurile europene si mai mult, implementand politicile europene in Romania, dar avem diversitatea noastra. Trebuie sa ne aparam unitatea prin diversitate. Ma bucur mult ca incet-incet, la nivelul coalitiei, am inceput sa aparam aceleasi valori”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizar ca multe dintre valorile in care el crede le regaseste si la premierul si presedintele PNL Nicolae Ciuca. Acesta a vorbit si despre valori pe care nu avem dreptul sa le schimbam pentru ca altfel ne-am pierde identitatea nationala. Ciolacu a mai afirmat ca Biserica si Armata sunt cei doi stalpi ai societatii romanesti si daca sunt acestea doua sunt atacate, atunci societatea ramane fara valori.

„Multe dintre lucrurile in care cred, din valorile in care cred, din principiile pe care le am le regasesc si in Nicolae Ciuca. Nu am nicio retinere. Nu stiu de ce ei au anumite teme si de ce incearca intotdeauna sa nu spunem adevarul. Numai asa putem sa ne ridicam la nivelul asteptat de catre romani – spunand adevarul, implicandu-ne. Romanii asteapta oameni competenti si solutii. Si sa intervenim rapid, pentru ca isi apara nivelul lor de trai si modul lor de a trai. Oricum lumea se schimba. Nu putem sa schimbam valorile. Nu avem acest drept. Ne pierdem identitatea nationala. Nu intamplator Biserica si Armata sunt in varful sondajelor de opinie. Sunt cei doi stalpi. Ce facem? Ii atacam si pe ei? Ce mai ramane din societate fara valori?”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si a celorlalte cultelor propun ca elevii sa poata alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat, propunerea fiind considerata „este logica si justificata de realitate”.

De asemenea, Patriarhia Romana si celelalte culte religioase din Romania au transmis, intr-o adresa comuna adresata ministrului Educatiei Liga Deca, ca obligatia de a promova „diversitatea sexuala” in scoala este „total abuziva si nociva”, iar „ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviatie psiho-somatica numita „transgenderism” reprezinta o „artificiala constructie ideatica”, in raspar cu realitatea si cu ordinea firii structurata de cele doua sexe si anume masculin si feminin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: