Ciolacu spumega inainte de motiune: „Ca sa fie clar! Klaus Iohannis este cel iresponsabil, mentine la putere acest guvern”

actualitate

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a catalogat drept „iresponsabil” pe presedintele Iohannis intr-un interviu publicat cu putin timp inainte de votul la motiunea de cenzura.

„Ca sa fie clar! Iresponsabil este cel care, prin vot sau prin absenta, va mentine la putere acest guvern. Iresponsabil este cel care, de la pupitrul Administratiei Prezidentiale, nu se sfieste sa-si arate sustinerea fata de o anumita formatiune politica. Asadar, criza politica o poate declansa doar presedintele, incercand sa mentina in functie un guvern care a produs deja mult prea mult rau Romaniei. Depinde doar de Klaus Iohannis ce alege. Sa actioneze in continuare ca agent electoral al PNL. Sau, de data aceasta, sa primeze interesul romanilor.

Nu este vorba de niciun joc! Nici macar de imagine. Am depus, impreuna cu toti parlamentarii PSD, in mod responsabil si serios, aceasta motiune de cenzura. Si ne dorim, la fel de serios, ca ea sa treaca si Guvernul Orban sa fie demis. Prea mult timp s-a vorbit de jocuri, de intelegeri pe sub masa. De luni incolo, dupa vot, se va vedea limpede cine si ce jocuri face”, a declarat Ciolacu pentru G4Media.

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca, prin motiunea de cenzura de luni, PSD „vrea sa arunce tara in haos” si face un apel catre parlamentari sa nu se alature demersului social-democratilor si sa inteleaga „gravitatea momentului pe care tara noastra il traverseaza”.

„In cea mai dificila perioada pentru Romania, PSD vrea sa arunce tara in haos pentru a pune mana pe putere cu orice pret”, afirma seful statului, intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

El arata ca aceasta este „cea mai dificila perioada pentru Romania din ultimii 30 de ani”. „Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele romanilor isi urmareste unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstreaza clar ca PSD este fundamental corupt de dorinta de putere si nu se poate reforma, indiferent cine il conduce”, subliniaza Iohannis.

Seful statului apreciaza ca depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada critica pentru viitorul Romaniei „reprezinta un nou demers toxic, care risca sa puna in pericol combaterea eficienta a epidemiei de COVID-19”.

Totodata, Iohannis afirma ca guvernarea anterioara a PSD a lasat Romania „complet nepregatita” pentru criza sanitara actuala.

„Este cu atat mai iresponsabila depunerea unei motiuni de cenzura de catre PSD cu cat tocmai acest partid a fost la guvernare in ultimii ani si a risipit fara discernamant banii publici, lasand Romania complet nepregatita in fata unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Ca a reusit ca, in ciuda dezastrului gasit in bugetul statului, sa gaseasca resurse pentru a sustine cat mai multe categorii economice si sociale sa treaca mai usor prin aceasta perioada critica? Sau faptul ca si-a asumat cu toata raspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative in toate domeniile?”, arata presedintele.

El sustine ca depunerea acestei motiuni inaintea alegerilor parlamentare este „complet neavenita” si ar suprapune o criza politica peste o criza sanitara.

„Motiunea de cenzura este un instrument democratic, dar a risca sa suprapui o criza politica peste o criza sanitara fara precedent reprezinta dovada cinismului si populismului duse la extrem”, arata Iohannis.

In acest context, seful statului face un apel la membrii Legislativului.

„Fac un apel catre toti parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politica: nu deveniti complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politica sau electorala nu trebuie sa prevaleze sub nicio forma obiectivului prioritar national de a proteja sanatatea publica. Imi exprim speranta ca parlamentarii Romaniei inteleg gravitatea momentului pe care tara noastra il traverseaza si nu se vor alatura demersului PSD”, declara Klaus Iohannis.

Parlamentul se reuneste, luni, de la ora 14,00, in ultima zi a sesiunii extraordinare, in sedinta comuna, pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura initiata de PSD si intitulata „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: