Ciolacu sustine ca „are tot timpul dreptate”: „Cateodata obosesti sa ai dreptate”. El a introdus pensiile speciale pentru parlamentari

externe

Marcel Ciolacu, intalnire, discutii, guvern, Alina Gorghiu, Alexandru Rafila, PNRR, pensii speciale, concedii

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut luni ca are „tot timpul dreptate” in conditiile in care el a fost printre cei care au sustinut si votat in Parlament introducerea pensiilor speciale. 

„Ce sa fac, tot timpul sa am dreptate? Cum am avut cu irigatiile si cu marile companii. Cateodata obosesti sa ai dreptate”, a sustinut Ciolacu in fata sediului central la PSD, intrebat fiind de nemultumirile marilor companii privind noi taxe si impozite.

Ciolacu a dat din nou vina pe USR pentru modul in care a fost intocmit PNRR: „Nu s-au marit taxe, s-au scos niste exceptii din codul fiscal, lucru prevazut in PNRR”.

Europa Libera a constatat ca trei masuri cu care se lupta in prezent Marcel Ciolacu au fost introduse de guvernele PSD sau poarta si semnatura sa.

Introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost o initiativa semnata in 2015 chiar de actualul presedinte al PSD.

Marcel Ciolacu a condus in Parlament Comisia de Cod Administrativ, cea care a introdus pensiile speciale pentru alesii locali. Proiectul cu pensiile speciale pentru alesii locali a fost ulterior asumat de guvernul Dancila (PSD) prin Ordonanta de Urgenta.

Liderul PSD a criticat recent si scutirile fiscale care se aplica in domeniul constructiilor.

„Exceptia era ca de la salariul minim sa ajungi pana la 3.000 de lei, sa ai un salariu bun pentru ca oamenii sa nu plece din tara, sa ramana in Romania. Ne-am trezit ca aceste exceptii sunt pana la 30 de mii de lei”, s-a aratat revoltat Marcel Ciolacu.

Masura a fost introdusa insa tot de PSD prin legea 227/2015 privind Codul Fiscal, guvernarea Ponta, si completata prin OUG 114/2018, in timpul mandatului lui Liviu Dragnea in fruntea PSD si cand premier era Viorica Dancila.

Marcel Ciolacu nu a avut vreo obiectie cand au fost aprobate cele doua acte. Actualul secretar general al PSD, Paul Stanescu, ocupa functia de vicepremier in guvernul Dancila in momentul adoptarii OUG 114.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: