Ciolacu sustine ca e „dezastru” in Bucuresti: „A fost posibil cu votul PNL si USR si Consiliul General”. El evita sa spuna ca o sustine pe Firea la Primarie

politica

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a sustinut, miercuri, ca in Bucuresti e „dezastru” ca urmare a mandatului lui Nicusor Dan. El a dat vina si pe PNL si USR.

„Tot dezastrul fost posibil cu votul PNL si USR si Consiliul General”, a declarat Ciolacu.

In privinta sustinerii unei candidaturi a Gabrielei Firea la Primaria Capitalei, Ciolacu a declarat ca aceasta „si-a asumat sa candideze”.

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat marti seara, dupa o intalnire cu liderii partidului, ca este „un candidat valabil” pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Conform unor surse politice, Ciolacu i-a spus in sedinta ca trebuie sa mai astepte sa fie validata si de partid.

„Daca sunt pregatita sa candidez, inseamna ca mi-am facut o analiza serioasa si ca sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregatirea mea, cunosc foarte bine problemele administrative ale Bucurestiului. Inseamna ca in aceste sondaje despre care se tot vorbeste nu stau rau. Sunt un om corect, provin din presa, stiu cum se iau deciziile politice: nu se iau pe sofisme, ci se iau pe baza de argumente.

Sunt o persoana muncitoare, energica, loiala, am tenacitate. Dar politica este un sport de echipa si nu merg pe ideea ca daca voi nu ma vreti, eu va vreau. Ce inseamna sa ma vrea? Sa iesim public impreuna intr-o conferinta de presa cu presedintele partidului, presedintele organizatiei Bucuresti, candidatul la primaria Bucuresti si candidatii la cele 6 sectoare, sa spunem care sunt proiectele noastre, sa convingem cetateni.

Acest echivoc care planeaza in primul rand nu cred ca ii ajuta pe cetateni, dar eu sper ca va trece aceasta perioada si bucurestenii vor sti care este candidatul de-adevaratelea din partea Partidului Social Democrat”, s-a plans Gabriela Firea, la Realitatea Plus.

Gabriela Firea a acuzat apoi  ca „au fost politicieni care s-au bucurat de momentul greu prin care am trecut“, referind-se la „azilele groazei” din Voluntari, conduse de catre un apropiat de-al ei, Stefan Godei.

„Am simtit ca au fost anumiti politicieni care s-au bucurat de momentul greu prin care am trecut. Nu au relizat ca daca mie mi se intampla asa, si lor li se poate intampla sa fie indepartati pe nedrept din functie. Este pacat pentru democratia noastra, ar trebui sa fie o lupta de idei, nu de executii.“, a spus ea.

Gabriela Firea a afirmat ca ar sustine candidatura premierului Marcel Ciolacu la alegerile prezidentiale.

Sorin Grindeanu, prim-vicepresedinte PSD, a reactionar si el iritat, la Digi24, in legatura cu problemele Gabrielei Firea.

„De unde sa stiu eu supararile Gabrielei Firea? Cand va veni sedinta PSD in care se vor decide candidatii, cand vom decide in toata tara, se va decide si pentru Bucuresti. Nu poate sa mearga PMB inaintea celorlalte din tara”, a declarat Grindeanu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: