politica

Ciolacu sustine ca romanii „vor iesi cu furcile” in strada contra guvernului: „In doi ani au reusit sa nenoroceasca acest popor”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca actuala guvernare a „nenorocit acest popor” si ca romani vor iesi cu „furcile pentru saracie”.

„Romanii vor iesi cu furcile pentru saracie. In doi ani au reusit sa nenoroceasca acest popor, nu se poate ca o treime dintre romani sa aiba salariul minim pe economie.

(…) Am ingropat agricultura de tot, suntem singurul stat european care nu am luat bani europeni pe irigatii prin PNRR. Nu pot sa plece cu totii, si Ghinea, si Nasui si domnul de la Justitie?. Vom depune o motiune de cenzura la inceputul sesiunii parlamentare, dupa congresul PNL”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

„Constatam un stat vulnerabil, cu imprumuturi care ataca suveranitatea statului roman, cu un guvern ineficient, corupt si, mai nou, am aflat si ca e condus de un penal strategic.

(…) Ne aflam in aceasta situatie pentru ca toate resursele guvernamentale in acest moment sunt folosite de o lupta interna a unui partid. Toti banii, toata resursa umana se foloseste in lupta dintre domnul Citu, domnul penal strategic, si domnul Orban. (…) In schimb, avem adevaruri. L-am vazut pe domnul Orban ca e foarte suparat de PNRR. Cand spunea PSD-ul, nu conta. Aflam ce se mai intampla prin ministere din aceasta lupta interna, dar nu ne incanta cu absolut nimic. Cel care a creat aceasta situatie, domnul presedinte Iohannis, ar trebui sa intervina si sa puna capat pentru ca credeti ca diplomatii straini, bancherii, nu primesc revista presei dimineata? Ei nu au citit cine conduce Guvernul? Ei nu citesc toate tampeniile pe care le fac in aceasta perioada? Toata lumea stie ce se intampla in Romania. Deci noi suntem un stat vulnerabil. Cine a creat aceasta situatie sa intervina si cat de cat sa aduca o normalitate”, a mai spus Ciolacu.

Premierul Florin Citu a anuntat saptamana trecuta ca Romania a avut in trimestrul al doilea o crestere economica de 13,6% semn ca economia Romaniei si-a revenit dupa criza provocata de pandemie. El spune ca acest lucru se datoreaza si romanilor, pe care i-a numit „adevaratii eroi”.

”V-am promis vesti extraordinare din economie: 13% crestere economica. Suna bine, nu? Mai ales ca am trecut impreuna prin contextul nefericit de anul trecut, cand economia globala a suferit cea mai mare lovitura din ultima suta de ani. Economia Romaniei a fost inchisa. In acel moment, nu aveam solutia pe care o avem astazi, nu aveam vaccinul”, a spus Citu.

El a amintit de masurile luate in 2020 pentru a salva economia – IMM Invest, reeasalonarea datoriilor, amanarea ratelor la banca.

„Am fost singurul optimist. Am promis ca economia Romaniei va avea o revenire rapida, o revenire in V. Am lucrat din greu si am reusit. Pentru asta va multumesc voua, dragi romani. Nu as fi reusit fara voi. Adevaratii eroi sunteti voi. Cifrele arata ca economia Romaniei a depasit criza economica in doar un an”, a spus Citu.

„Pentru perioada urmatoare imi doresc doua lucruri: predictibilitate si stabilitate in viata economica”, a adaugat el.

„13,6% e o cifra pe care trebuie sa o retinem. Indiferent de comnetariile in spatiul public, aceasta cifra atesta ca ne-am facut foarte bine treaba. Guvernarea Romaniei nu e afectata de campania interna in PNL. Pentru mine, interesul romanilor este cel mai important”, a spus Citu.

„Intai investim, avem crestere economica si dupa aceea rezultatele sunt impartite tuturor romanilor, prin mecanismele economiei de piata si nu pe criterii politice. Obiectivul nostru este ca Romania sa devina o destinatie pentru investitiile cu valoare adaugata mare. Acest lucru este posibil cu o forta de munca bine educata, dar si bine platita”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

O oră ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

3 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

4 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

2 ore ago