Ciolacu trage de timp cu pensiile speciale: „Nu am gasit forma cea mai buna/ Sa vedem pentru viitor care va fi abordarea”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat marti ca este in discutie supraimpozitarea pensiilor speciale, deoarece este „lipsit de orice logica” ca veniturile din pensie sa fie mai mari decat in timpul activitatii, adaugand ca in privinta pensiilor speciale parlamentare se va veni cu o abordare comuna in coalitia de guvernare.

„Este (supraimpozitarea pensiilor speciale – n.r.) o discutie in continuare. Nu am gasit forma cea mai buna. Eu, din punctul meu de vedere, cred ca nu poti sa ai o pensie mai mare cand ai iesit la pensie sau venituri mai mari cand ai iesit la pensie decat cand ai fost activ. La acea diferenta, din punctul meu de vedere, cred ca s-ar impune si o impozitare de 99%. Este lipsit de orice logica economica ca in timpul activitatii am niste venituri si cand ies la pensie am venituri mai mari decat am avut in timpul activitatii”, a afirmat Ciolacu, intrebat in legatura cu ideea supraimpozitarii pensiilor speciale.

Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, dupa ce a aparut motivarea CCR la decizia privind neconstitutionalitatea eliminarii acestora, Ciolacu a spus: „Aici incercam sa venim cu solutii. Motivarea este in primul rand pentru trecut, sa vedem pentru viitor care va fi abordarea”.

„Parlamentarii, de acum incolo, cu exceptia lui Marcel Ciolacu, care nu are pensie speciala, vom vedea ce abordare exista in urma motivarii si deciziei Curtii Constitutionale, pe care nu vreau sa o comentez. Ati citit motivarea si ati vazut abordarea din motivare. Cu alte cuvinte, vom veni respectand motivarea. E normal sa avem o abordare comuna in coalitie pe acest subiect”, a adaugat liderul PSD.

Comentarii: