Ciolacu vrea neaparat ca PSD sa castige Presedintia Romaniei: „De 20 de ani nu reusim sa o castigam, s-au facut greseli”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca „cea mai mare provocare” pentru PSD in anul 2024 sunt alegerile prezidentiale, el amintind ca in ultimii 20 de ani partidele de stanga si PSD „nu au gasit coerenta pentru a castiga aceasta functie”. Ciolacu a vorbit si despre decizii luate de predecesori ai sai in fruntea partidului, hotarari despre care actualul lider al PSD sustine ca au fost influentate, dar si despre posibilitatea unui candidat din afara partidului.

„Am spus foarte clar: cea mai mare provocare raman alegerile prezidentiale, pentru functia de presedinte al Romaniei, functie pe care partidele de stanga si cel mai mare partid din Romania din ultimii 30 de ani, de 20 de ani nu am mai gasit coerenta pentru a castiga aceasta functie. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greselile pe care le-am facut”, a declarat el, citat de news.ro.

El a amintit, in acest context, ca una dintre primele decizii pe care le-a luat dupa preluarea sefiei PSD a fost sa renunte la „cutuma” ca seful partidului sa fie candidatul la presedintie.

„S-a terminat cu o decizie luata la centru, care cateodata, sa stiti – si o spun cu regret, iar eu nu am sa fac aceasta greseala – cateodata a fost influentata de catre altii. Cea mai mare greseala a unui lider este sa se sfatuiasca cu cei din afara partidului si nu cu colegii sai cei care l-au pus in functia respectiva. Cred ca acesta este drumul de urmat si o sa insist sa fim si mai deschisi (…) ca viitorul candidat sa acceptam chiar si personalitate din afara PSD”, a mai spus Ciolacu in aplauzele colegilor sai de partid.

Ciolacu sustine ca 2024 este „un moment crucial” pentru ca reuneste toate rundele de alegeri.

Mai mult despre:

Comentarii: