politica

Ciolacu vrea sa cheltuie miliardele de la UE cu PSD-istii: „Domnul Baluta a depus proiecte de 2 miliarde euro. Vom veni cu un plan alternativ”

Marcel Ciolacu a anuntat vineri ca PSD va veni cu un Plan National de Redresare si Rezilienta, la fel cum social-democratii au venit cu un buget alternativ.

„Am avut astazi un Birou Permanent National impreuna cu colegii mei, primul in acest format. A fost un Birou Permanent informal in care am luat o singura decizie, aceea de a apara PNRR sa nu fie transformat intr-o noua Anexa 7.03 sau intr-un nou HG de alocare a fondurilor discretionar numai catre anumite autoritati locale cum a fost si alocarea din Fondul de rezerva a prim-ministrului. Lucrurile trebuie sa fie intr-o ordonare corecta.

Haideti sa fim corecti. Foarte multi romani pleaca, mai ales din zonele de Sud si Moldova in strainatate. Trebuie sa investim in toate zonele geografice si zonele de dezvoltare a Romaniei ca sa incercam sa stopam acest lucru. Asta inseamna PNRR. Prin definitia lui si cum ne-am dat Comisia Europeana, nu am vazut scris planul Citu sau Orban, e planul national al Romaniei.

Colegii mei au venit cu ideea sa incercam intr-o perioada foarte scurta sa prezentam noi PSD un Plan National de Redresare si Rezilienta. La comisie, domnul ministrul al Fondurilor Europene ne-a prezentat pilonii. Vreau sa va spun ca sunt aceeasi piloni in toate statele membre, acela este ghidul Comisiei pe care lucreaza fiecare stat. Vom veni cu un Plan National de Redresare si Rezilienta, cum am venit si cu un buget alternativ”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri intr-o conferinta de presa, citat de news.ro.

El a adaugat ca PSD va folosi toate parghiile legale interne si internationale pentru ca PNRR sa nu devina ca Anexa 7.03 a Guvernului prin care a alocat bani doar administratiilor locale conduse oameni din cele trei partide care formeaza coalitia de guvernare.

„Vom folosi toate parghiile legale, interne si internationale, sa evitam ca PNRR sa fie o nou Anexa 7.03 si e corect ceea ce facem. Autoritatile locale conduse de catre oameni politici alesi pe listele PSD au depuse proiecte de peste 7 miliarde. Mi se pare numai domnul Baluta a depus proiecte de 2 miliarde euro. In primul rand, de infrastructura. Domnul Baluta are proiectul cu continuarea metroului. In toate domeniile si pe mediu”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus ca Alexandru Rafila lucreaza la un proiect care prevede deschiderea a sute de centre medicale, iar initiativa sa fie inclusa in PNRR.

„Este proiectul domnului Alexandru Rafila. Lucreaza la el, l-a si prezentat de mai multe ori. Consideram ca trebuie sa venim cu serviciile medicale cat mai aproape de oameni, nu oamenii sa mearga sute de kilometri pana la cel mai apropiat spital, mai ales intr-o perioada de pandemie si sa nu ne mai prinda niciodata nepregatiti astfel de lucruri”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

3 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

6 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

6 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

6 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

6 ore ago