politica

Ciolacu vrea sa o salveze si pe Adina Florea cu ajutorul CCR: „Sectia Speciala functioneaza, insa este boicotata”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunta ca va contesta la Curtea Constitutionala desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), in cazul in care Parlamentul va adopta legea. Ciolacu considera ca Florin Iordache, care a promovat infiintarea Sectiei si care in prezent este presedinte al Consiliului Legislativ, nu putea sa dea aviz negativ proiectului de desfiintare, pentru ca ”este inalt functionar public si-si face meseria”.

”Am anuntat public ca o sa votam impotriva. In cazul in care desfiintarea acestei Sectii va trece de catre Parlament o sa atacam la CCR cu argumentele care le avem in dotare. (…) Totusi, Sectia Speciala functioneaza, ca este boicotata, ca nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seara, la Romania TV, citat de news.ro.

El a reamintit ca PSD o facut o greseala in ceea ce priveste modificarile aduse la legile Justitiei pentru ca ”un demers corect” a fost lipsit ”de credibilitate si de efecte” pentru ca cei care au comunicat pe acest subiect nu au fost ”indreptatiti”.

”Nu poti, cand ai o problema cu Justitia, sa te transformi si in luptatorul care salveaza Justitia”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a comentat si avizul pozitiv pentru desfiintarea SIIJ dat de Consiliul Legislativ, institutie condusa de fostul ministru PSD al Justitiei Florin Iordache, promotor al schimbarilor aduse de PSD in domeniul Justitiei.

”Este inalt functionar public si-si face meseria, asta este in fisa postului! (…) Eu nu pot sa-l acuz pe domnul Iordache. In postura in care s-a pus, ori isi dadea demisia si urmatorul ar fi avizat acest proiect de lege. In ceea ce priveste constitutionalitatea, totusi exista CCR-ul”, a adaugat Ciolacu.

Ministrul Justitiei Stelian Ion a anuntat vineri, dupa ce CSM a adat aviz negativ proiectului de desfiintare a Sectiei Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, ca a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiintarea Sectiei, precizand ca avizul este consultativ.

”Am decis sa-l trimit mai departe”, a afirmat el, adaugand ca desfiintarea acestei sectii inseamna o normalizare, ca este un organ ineficient.

Conform ministrului, ”scopul acestei sectii a fost acela de a pune presiune pe magistratii onesti, care si-au facut treaba si care au avut un cuvant de spus” cu privire la acele legi ale justitiei din perioada 2017 – 2018.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

9 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

9 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

9 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

9 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

9 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

9 ore ago