Ciolos a operat o noua SCHIMBARE in echipa sa. Cristina Guseth a fost RETRASA

politica

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, luni noapte, ca nu o mai propune pe Cristina Guseth pentru postul de ministru al Justitiei. Guseth a fost avizata favorabil, luni, de comisiile parlamentare in urma unor audieri considerate „umilitoare”.

„Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere”, a anuntat Ciolos pe Facebook.

Cristina Guseth a fost supusa unor atacuri pe care le-a considerat „umilitoare” din partea unor parlamentari precum Serban Nicolae (PSD), Eugen Nicolicea (UNPR) si Ruxandra Jipa (UNPR).

In timpul audierilor, Serban Nicolae i-a soptit unei colege : „Decat sa vina aici, mai bine punea o poza cu ea in chiloti”

„A fost o situatie in care eu am simtit o energie negativa impotriva mea si, in pofida acestui lucru si a unei experiente extrem de dificile, va trebui sa colaborez si sa ma supun puterii legislative in statul roman”, a afirmat Guseth despre modul in care au decurs audierile.

Referitor la solicitarea unui parlamentar de a renunta la nominalizare si daca a fost vreun moment in care a luat in calcul sa depuna mandatul, Cristina Guseth a confirmat ca s-a gandit la acest lucru.

„Da, in acele momente treci prin toate etapele. Te gandesti la tine, la ce simti, dar te gandesti si la impactul pe care poate o sa-l aiba ceea ce o sa faci in viitor si atunci a trebuit sa iau decizia destul de repede. (…) Nu sunt pregatita. Dar o sa ma pregatesc. Pentru mine o sa fie mult mai greu. Nu sunt pregatita in sensul faptului ca nu am educatie juridica. Tocmai de asta, eu cred ca acolo pot reprezenta justitiabilul. Si ei trebuie sa inteleaga ceea ce este in legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregatire juridica. Legea se aplica oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni si voi face un efort suplimentar ca sa inteleg si sa iau decizia buna”, a explicat directorul Freedom House.

Ea a recunoscut ca s-a blocat la intrebarile legate de imunitate si ca s-a simtit ca la examen.

„Acolo m-am blocat. (…) Deci, eu acolo m-am blocat si am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au in caz de perchezitie, de arest preventiv parlamentarii”, a mentionat Guseth.

Intrebata daca i-a fost greu sa le spuna in fata parlamentarilor ca ei sunt vizati atunci cand se vorbeste de imunitate, ministrul propus al Justitiei a precizat: „Nu poti sa le spui in fata pentru ca, totusi, cu oamenii acestia trebuie sa colaborezi si atunci, da, mi-a fost greu sa le spun lucrul acesta. (…) Dupa o astfel de experienta, am sa fac tot ce tine de mine ca drumul Romaniei sa continue. Deci, pentru mine a fost o experienta foarte dura si grea si, da, voi face ceea ce este in interesul cetatenilor din Romania”.

„Departe de mine gandul ca eu sa vin sa sustin, cata vreme eu nu am pregatirea juridica sa fac lucrul acesta. (…) La MJ voi face proiecte care sa duca la consolidarea reformei din sistemul judiciar, care il deranjeaza atat de mult pe domnul Nicolicea. (…) Am experienta. Dovada e ceea ce am facut si am lucrat cu institutii din sistemul judiciar si am avut rezultate. Deci, experienta de a face proiecte si de a obtine rezultate am. Experienta manageriala am. Nu sunt jurist”, a subliniat aceasta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: