Ciolos a urmarit interviul lui Dragnea de la Antena 3 si s-a ingrozit. Mesaj transmis la miezul noptii

politica

Dacian Ciolos a publicat, duminica noapte, un scurt mesaj pe Facebook imediat dupa ce Liviu Dragnea si-a incheiat interviul pe care l-a acordat postului Antena 3. Dragnea a atacat DNA si Justitia in mod violent, enervat ca procurorii au deschis dosarul Belina.

„Cred ca meritam mai mult decat o conducere politica in razboi de dimineata pana seara cu Justitia!”, a scris Ciolos, aproape de miezul noptii.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminica seara, ca actiunea procurorilor DNA in dosarul „Belina” i se pare „un atac violent la Guvern”, care are ca miza „distrugerea PSD”.

„In primul rand mi se pare un al doilea atac violent la o alta putere a statului, un atac violent la Guvern. Noi discutam aici despre emiterea unei Hotarari de Guvern si adoptarea ei, o Hotarare de Guvern care face parte din categoria celor cateva sute sau mii care au fost adoptate in Romania, si anume transfer de proprietate din public in public, cu precizare importanta — pe cinci ani. Eu am citit doar comunicatul DNA-ului, in rest m-am uitat la dumneavoastra si la ce s-a mai vorbit in presa si la alte comentarii si informatii pe surse. Noi discutam de un transfer nu catre un privat, ci catre o institutie publica, Consiliu Judetean, deci, de la public la public. Si nu sunt sigur ca nu au mai fost in istorie transferuri de proprietate catre o autoritate locala, pentru ca acolo sa se faca o investitie, privata. Ceea ce mie mi se pare foarte bun „, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, intrebat de actiunea procurorilor DNA in dosarul „Belina”.

El a explicat ca in cazul „Belina” este vorba de „o suprafata de teren plina de balarii, cum este toata fasia Dunarii, si cu niste betoane, pe care noi le stim de copii”.

„Acolo am copilarit, in acea zona, care contine si niste balti. Aceasta proprietate a fost transferata de la domeniul public al statului in domeniul public al judetului Teleorman, deci, tot in public, si atat”, a spus Dragnea.

El a adaugat, ca „toate baltile din Romania sunt inchiriate la firme private pentru a le exploata piscicol, toate”.

„Si aceste balti, celelalte zeci, zeci de mii de balti din Romania au fost inchiriate si inainte sunt si acum si o sa fie si dupa aia, ca asa este firesc (…) Ar trebui anchetate toate miile de inchirieri pentru toate baltile din Romania. Oriunde in aceasta tara exista o balta a Apelor Romane si daca sunt la autoritatile locale, se inchiriaza, cred ca in 99% din cazuri. Dar, acolo sunt mai multe firme, adica mai multe firme care au inchiriat pe acea perioada si au inchiriat ulterior, din ceea ce am vazut. Dupa parerea mea, dosarul asta este o fictiune, sigur, are consecinte reale, cu doua doamne ministru foarte importante, pe Dezvoltare si pe Fonduri Europene, foarte importante. Si, miza nici macar nu cred ca mai sunt eu, cred ca miza, de fapt, este PSD-ul”, a precizat Dragnea.

El a adaugat ca pe langa dorinta de a distruge PSD-ul, exista si o teama din partea conducerii DNA, urmare a discutiei „din ce in ce mai acuta despre raportul Inspectiei Judiciare”.

„Dupa parerea mea, pe langa aceasta intentie de a distruge PSD-ul si, putem dezvolta, cred ca este si aceasta dorinta de a preveni un eventual raport rau, sa zicem (al Inspectiei Judiciare — n.r.), habar n-am. Sa spuna ca, de fapt, raportul este rau pentru ca s-a inceput acum o actiune impotriva PSD-ului, impotriva membrilor Guvernului si asa mai departe, pentru ca eu nu am mai vazut alte actiuni la DNA (…) de cateva luni de zile „, a afirmat Dragnea.

Presedintele PSD a adaugat ca, in atare conditii, in care ministri ai actualului Guvern sunt pusi sub acuzare, daca va mai exista o cerere de transfer a unei suprafete de teren din domeniul statului in domeniul public al unui judet nu va mai avea cine sa semneze.

„Chiar ieri (sambata — n.r.) am primit o informatie de la un membru al Cabinetului, foarte importanta, ca un mare concern, unul dintre cele mai mari din lume, doreste sa faca o investitie uriasa in Romania si are nevoie de 80-100 de hectare. Credeti ca mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren din domeniul public al statului in domeniul public al unei localitati sau al unui judet, dupa aceasta poveste?”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a precizat ca fost sa pescuiasca in zona Belina, dar a negat ca ar fi beneficiat in vreun in fel de trecerea suprafetelor de teren respective de la Consiliul Judetean Teleorman la firma TelDrum.

„Nu. Acolo pescuiesc multi oameni, (…) te duci si pescuiesti, foarte simplu, ca si pe Dunare, dar eu am fost la psecuit in multe locuri din tara asta”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a adaugat ca afirmatia fostului premier Victor Ponta, potrivit careia acesta nu si-a dat seama la momentul adoptarii HG ca Lacul Belina nu va trece la „poporul teleormanean”, cum i s-a spus, ci la firma TelDrum, este „falsa”.

„Nu cred ca poate sa faca o asemenea confuzie, pentru ca este un om pregatit. Acest teren pe care sunt cateva balti a trecut din domeniul statului in domeniul public al judetului Teleorman. Inchirierea acestor balti catre aceste firme s-a incheiat, va continua, se va incheia vor veni altii, tot aceeasi, ca pana la urma au dreptul sa inchirieze. Nu, e o afirmatie falsa si nu vreau sa comentez de ce a facut-o, in ce context. (…) Imi este foarte greu sa metabolizez si atitudinea si aceasta obsesie si aceste afirmatii”, a mai spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: