politica

Ciolos anuleaza smecheriile lui Citu: „PSD si AUR nu vor fi chemate la discutii. Acum e nevoie de guvern plin, asumat politic, in situatia de criza”

Dacian Ciolos, presedinte USR si premier desemnat, a declarat marti ca obiectivul sau este de a pregati un guvern rapid, care sa gestioneze situatia de criza si pentru aceasta va discuta cu partenerii din coalitie – PNL, UDMR, minoritati -, mentionand ca a avut o convorbire telefonica cu liderii acestor partide si ca, cel mai probabil, o prima intalnire va avea loc miercuri.

„Obiectivul este sa pregatim un guvern rapid, care sa lucreze pentru romani si sa gestioneze situatia de criza. Pentru asta vom apela la partenerii de coalitie PNL, UDMR, minoritati. Nu cred ca aceste partide ar refuza discutiile, pentru ca ar insemna sa prelungim o criza, inclusiv sanitara. Sunt convins ca vor da dovada de responsabilitate. (…) USR nu se teme sa-si asume guvernarea, situatia grava sociala, sanitara, avem si o iarna grea. Important este sa instalam un guvern cat mai repede. Oferim responsabilitate si cerem responsabilitate si din partea partenerilor nostri cu care impartasim viziunea politica – PNL, UDMR si minoritati”, a afirmat Ciolos.

El a spus ca USR incearca sa refaca coalitia in forma initiala si asteapta acest lucru si din partea partidelor din coalitie.

Ciolos a mai precizat ca a avut o discutie telefonica cu cei de la PNL si UDMR si ca, cel mai probabil, va fi o prima intalnire cu acestia miercuri.

Ciolos a mentionat ca bu-i va invuta la discutii si pe cei de la PSD si AUR.

„Nu intentionez acest lucru. Am vazut ca PSD si AUR vor anticipate sau guvern de tehnocrati. Acum e nevoie de guvern plin, asumat politic, in situatia de criza. Responsabilitate inseamna sa-ti asumi guvernarea”, a subliniat Ciolos.

Citu a anuntat, luni, ca va discuta cu Dacian Ciolos abia dupa ce premierul desemnat va incerca sa faca o majoritate cu PSD si AUR.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

O oră ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

2 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

2 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

3 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

2 ore ago