Ciolos, anunt pentru bugetari: „Salariile cresc in functie de performante. Nu scade niciun salariu”. Care domeniu este PRIORITAR

news

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca proiectul privind salarizarea bugetarilor va corecta unele disfunctionalitati din sistem, iar accentul va fi pus pe domeniul Sanatatii.

„Ma bucur ca dupa indelungi discutii cu partenerii sociali venim cu un proiect de act normativ care ar urma sa vina cu corectarea unor disfunctionalitati in sistemul public de salarizare. (…) Am cerut domnului ministru (al Muncii — n.r.) sa analizeze posibilitatea ca, in alocarea bugetara pe care ne-o putem permite, (…) sa venim pentru sistemul de sanatate cu o abordare completa, de corectare a salariilor atat pe orizontala, cat si pe verticala”, a spus Ciolos, intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Premierul a adaugat ca si celelalte domenii sunt importante, nu doar sanatatea, precizand insa ca „nu poate Guvernul Ciolos sa corecteze toate problemele din sistem”.

Ciolos a spus ca proiectul nu va fi aprobat in sedinta de miercuri, ci va ramane in dezbatere publica.

„Cu acest proiect de ordonanta nu va scadea niciun salariu, ci vor creste salariile”, a sustinut prim-ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: