politica

Ciolos anunta ca este exclusa orice negociere pentru guvernare cu PSD: „Fortele reformatoare vor fi capabile sa faca o majoritate”

Copresedintele Aliantei USR-PLUS, Dacian Ciolos, a declarat duminica seara dupa anuntarea rezultatelor de la exit-poll ca alegatorii nu au dat un mandat clar niciunui partid sa formeze singur Guvernul si vom avea un guvern de coalitie. „USR-Plus este pregatit sa poate discutii cu acele partide politice care vor o guvernare onesta si competenta si din punctul nostru de vedere este clar USR-Plus nu intentioneaza sa negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare”, a spus Ciolos.

“Putem totusi trage cateva concluzii cu rezultatele pe care le avem. USR-Plus este acum o forta politica matura, care a dovedit ca poate rezista si ca poate creste intr-o competitie directa cu vechile partide. Vom avea in Parlament o echipa solida de deputati si senatori, foarte probabil un numar dublu fata de cel pe care l-am avut pana acum multumita votului dumneavoastra. Daca datele pe care le avem acum vor confirma numaratoarea voturilor finala e clar ca romanii nu au dat un mandat clar niciunui partid sa formeze singur guvernul, deci vom avea de0a face cu un guvern de coalitie”, copresedintele USR-PLUS.

Ciolos a mai afirmat ca USR-PLUS este pregatita sa isi asume guvernarea si ca exclude negocieri cu PSD pentru construirea unei majoritati.

“USR-PLUS este pregatita sa isi asume guvernarea, avem un program de guvernare, avem 40 de angajamente pe care le-am prezentat in campanie si care vor fi cartea noastra de capatai pentru orice negociere de construire a unei majoritati. Vom incepe aceste discutii pornind de la obiectivele de guvernare si abia apoi putem discuta celelalte detalii. USR-Plus este pregatit sa poate discutii cu acele partide politice care vor o guvernare onesta si competenta si din punctul nostru de vedere este clar USR-Plus nu intentioneaza sa negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare, credem ca putem construi o astfel de majoritate reformista si de modernizare a Romaniei cu forte politice care au astfel de obiective in programul de guvernare”, a mai transmis Ciolos.

Acesta a mai declarat ca pandemia poate afecta comportamentul oamenilor, inclusiv la vot.

“E o situatie speciala cu care nu ne-am mai intalnit. Pandemia poate afecta comportamentul oamenilor, inclusiv prezenta la vot semnificativ, insa rezultatele ne arata foarte clar ca se asteapta de la USR-PLUS sa fie forta care modernizeaza Romania si care sustine reformele. Cu acest mandat mergem”, a precizat Ciolos.

El crede ca nu s-a schimbat nimic fata de obiectivele din campanie si este nevoie de o negociere pentru formarea unui guvern care nu se poate face pe repede inainte.

“Am anuntat deja propunerea de premier. Nu s-a schimbat nimic fata de obiectivele din campanie. Nu vom ceda, nu vom face rabat de la obiectivele pe care le-am anuntat. Pentru ca alegatorii sa aiba incredere in politicieni e important ca ei sa se tina de cuvant. Noi vom merge inainte cu mandatul nostru. Luam in calcul unirea cu fortele reformatoare. Iesirea din criza presupune o abordare clara a reformelor de care statul roman are nevoie si e clar ca administratia, sanatatea, educatia are nevoie de reforme, antreprenoriatul. Lucrurile acestea trebuie sa reiasa foarte clar in urma programului de guvernare. Nu o sa putem face negociere pe repede inainte, asa superficial. E nevoie sa stam la masa si sa discutam. Sunt convins ca fortele reformatoare vor fi capabile sa duca la o majoritate care sa construiasca o forta reformatoare pentru Romania”, a mentionat Dacian Ciolos.

La randul sau, co-presedintele USR-Plus, Dan Barna, a declarat ca este un rezultat istoric pentru formatiunea pe care o conduce.

“Din punctul de vedere al USR-PLUS este un rezultat istoric pentru colegii mei. Am reusit sa dublam acel rezultat si sunt convins ca vom face si agenda Guvernului cu un rezultat cel putin dublu. Nu se va putea face reforma in Romania fara USR-PLUS. Acest rezultat da sanse USR-PLUS ca forta reformatoare a Romaniei. Participarea redusa pe de alta parte arata cat de greu este pentru Romania sa iasa din aceasta logica de PSD-ism coclit din ultimii ani. Suntem increzatori ca rezultatele finale vor fi chiar mai bune decat estimarile. Fac apel la reprezentanti sa ramana la sectii pana la finalizarea proceselor verbale”, a afirmat Dan Barna.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INTERVIU Remus Stefureac (INSCOP), despre sondajele care se bat cap in cap: „Tentativele de manipulare se intorc impotriva celor care le initiaza”

La mai putin de o luna pana la alegerile locale si europarlamentare din iunie, spectrul…

58 de minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

2 ore ago

Ingrijorare la Washington, Rusia ar fi invatat in Ucraina cum sa contracareze armele trimise de SUA – NYT

Casa Alba este ingrijorata de faptul ca Rusia si-a dat seama cum sa contracareze multe…

20 de minute ago

Ucraina se retrage din mai multe acorduri ale Comunitatii Statelor Independente. Decretele semnate de Zelenski

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat decretele de retragere din mai multe acorduri ale Comunitatii…

18 minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

3 ore ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

2 ore ago