Ciolos anunta ca este posibila formarea unei noi majoritati, „mai devreme” de viitoarele alegeri: „Vrem oameni cinstiti in functii publice” – Video

politica

Presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna/Ro+, Dacian Ciolos, a semnat, luni, in Piata Universitatii, pentru initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei „Fara Penali in functii publice”. El a precizat ca este posibil sa se formeze o noua majoritate inainte de urmatoarele alegeri parlamentare.

„Am semnat aceasta petitie, pur si simplu, pentru ca vrem oameni cinstiti in functii publice. Vedeti, suna aproape curios sa spunem intr-o tara europeana ca trebuie sa semnezi o petitie ca sa ceri oameni cinstiti in functii publice. In foarte multe tari civilizate asta tine de bunul simt, in primul rand. E firesc sa vrei ca banii tai sa fie gestionati nu doar de oameni competenti, dar, in primul rand, de oameni cinstiti. Se pare ca noi avem nevoie sa spunem sus si tare lucrul aceasta, pentru ca pentru multi dintre cei care ne conduc nu e atat de clar ca, atunci cand ai probleme penale, nu ai ce cauta in functii publice, chiar daca ai in spate niste voturi. Ar trebui sa-si fie jena si sa-si fie rusine sa ceri voturile acelea atunci cand stii ca ai niste probleme de rezolvat in Justitie”, a explicat Ciolos.

El a spus ca este important sa se mearga pana la capat cu acest proiect pentru a avea un mediu politic curat, exprimandu-si convingerea ca se pot aduna mai mult de 500.000 de semnaturi.

„Si asta nu are de a face cu drepturile cetatenesti, inclusiv cu prezumtia de nevinovatie sau cu drepturile celor care sunt doar urmariti penal si nu condamnati, aici vorbim, in primul rand, de cei care sunt deja condamnati penal si, in continuare, unii dintre ei au pretentia sa voteze legi, sa administreze bugete publice in numele cetatenilor”, a adaugat Ciolos.

Fostul premier a sustinut ca nu poate cineva sa puna limite vointei cetatenilor, intrebat in legatura cu faptul ca legea fundamentala prevede anumite limite de revizuire.

„Sigur aceste limite pot fi depasite atunci cand te bati pentru bunul simt. Nu cred ca poate cineva sa puna limite la vointa cetatenilor, in primul rand. E important, in primul rand, acest semnal, ca, pe baza sustinerii acestei petitii, (…) in programele partidelor politice trebuie sa existe in mod clar aceasta idee.

E o anumita procedura de modificare a Constitutiei, dar, dincolo de aceasta procedura pe care o vom urma si cu siguranta vom gasi majoritate cel tarziu la viitoarele alegeri, daca nu mai devreme, pana atunci cred ca este foarte clar ca si semnal pentru politicienii care spun ca fac politica in interesul romanilor”, a completat Ciolos.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: