Ciolos anunta ca vizeaza mai multe functii in viitor: „Ma intereseaza o candidatura la prezidentiale, nu exclud o candidatura la europarlamentare”

politica

Dacian Ciolos, resturi, Schengen, Marcel Ciolacu

Eurodeputatul Dacian Ciolos a declarat marti, la Strasbourg, ca isi doreste in continuare un viitor politic in Romania si ca va decide, la momentul oportun, impreuna cu colegii din REPER, daca va candida la alegerile prezidentiale sau la viitoarele alegeri europene.

Intrebat daca isi doreste in continuare un viitor politic in Romania, in contextul in care nu a fost prezent la Adunarea Generala a REPER de sambata din cauza unei misiuni europarlamentare in Liban, Dacian Ciolos a raspuns afirmativ, dar a spus ca nu a luat inca o decizie privind functia pentru care va candida.

„Eu imi doresc in continuare un viitor politic in Romania, dar nu depinde numai de mine, depinde de cei care voteaza”, a declarat Ciolos in cadrul unui briefing pentru jurnalisti romani la Strasbourg.

„Nu am luat inca o decizie unde voi candida, nu-mi vad o candidatura la locale si nu cred ca voi candida la parlamentul national. Ma intereseaza o candidatura, personal vorbesc, acolo unde cred ca mi-as putea folosi experienta pe care am acumulat-o, la prezidentiale, si nu exclud o candidatura, in continuare, la europarlamentare, chiar daca e mult mai putin probabila decat a fost in 2019”, a spus eurodeputatul din grupul Renew, fost lider al acestui grup politic din Parlamentul European, informeaza Agerpres.

El a spus ca va lua o decizie impreuna cu colegii, „la momentul oportun, cu suficient de mult timp inainte de alegerile respective, in functie de cum vor evolua lucrurile”.

Dacian Ciolos sustine ca aici nu este vorba doar despre ce-si doreste el si ca nu va candida doar pentru a-si testa sustinerea.

„Vreau sa candidez pentru a avea acces la o pozitie care sa-mi permita sa fac lucruri in Romania. Daca nu simt ca se poate intampla lucrul asta, probabil ca voi cauta alta modalitate de a face lucruri in Romania”, a afirmat Ciolos.

Intrebat daca REPER va cauta sa faca aliante la viitoarele alegeri, Ciolos nu dorit sa comenteze in numele noii conduceri a REPER, dar a spus ca el personal nu vede cum in 2024 „un singur partid ar putea guverna Romania, oricare ar fi el”.

„Deci trebuie gandite aliante. Dar acum, sigur, aliantele le gandesti intre partide care intra in Parlament. Ca de acolo pornesc discutiile”, a mai spus co-fondatorul REPER.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: