Ciolos anunta in Piata Victoriei cum va scapa Romania de OUG 7: „Tara este agresata masiv”

politica

Liderii USR si PLUS se afla in Piata Victoriei, la protestul la care participa cateva mii de oameni impotriva OUG 7. Dacian Ciolos a declarat ca trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat ca Romania nu poate sa ajunga o anexa a Rusiei pentru ca Liviu Dragnea vrea sa scape de dosar. Ciolos a anuntat ca alianta USR-PLUS va contesta saptamana viitoare OUG 7 la toate Curtile de apel din tara.

„Justitia nu poate fi acaparata politic. Toate partidele democratice ar trebui sa fie in strada, fiecare parte a societatii trebuie sa fie mobilizata acum. Cand e de protestat, ne spunem ce avem de spus in strada. Cand e de votat in Parlament, partidele parlamentare voteaza acolo si e foarte bine ca o fac. Magistratii onesti, care vor sa-si faca meseria in mod profesionist isi spun si ei cuvantul. Cred ca e momentul in care societatea romaneasca trebuie sa se trezeasca, pentru ca nu mai putem sa ne lasam dusi de nas de cei care au impresia ca, daca au castigat o data alegerile, pot sa intoarca pe dos tara asta.

Eu nu mai cred ca aceasta majoritate din Parlament mai are majoritate si in societate si e momentul sa spunem foarte clar ca, daca nu organizam alegeri anticipate, daca nu avem un nou guvern legitimat politic, riscam in cateva luni de zile sa nu mai putem plati pensiile si salariile la care oamenii au dreptul”, a declarat Dacian Ciolos, in Piata Victoriei, citat de news.ro.

Ciolos a anuntat ca alianta USR-PLUS va contesta saptamana viitoare OUG 7 la toate Curtile de apel din tara.

„In acest moment, Romania este din nou agresata masiv prin ordonanta 7. Ordonanta 7 ataca la modul dramatic justitia din Romania si societatea si tara trebuie sa reziste. Miile de oameni din piata sunt aici pentru a transmite acest mesaj, iar alianta USR-PLUS este in prima linie a acestei lupte a societatii romanesti pentru normalitate si supravietuire. Suntem aici alaturi de cetateni, cu cetatenii. Trebuie sa rezistam ca tara si vom rezista. (…) Romania nu poate sa ajunga o anexa a Rusiei pentru ca Liviu Dragnea vrea sa scape de dosar”, a declarat si Dan Barna.

El a spus ca, in momentul de fata, Romania este la limita Europei nu doar pe chestiunea legata de justitie, dar si economic.

„Romania este tara care se imprumuta la cea mai mare dobanda din Europa, suntem mai rau decat Grecia in perioada ei de criza. In ritmul acesta, vom fi o zona de spatiu gri, o zona de tampon a Rusiei. (…) Perspectiva alegerile anticipate devine o prioritate pentru Romania”, a subliniat Barna.

Cateva mii de persoane protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei, impotriva ordonantei de urgenta care modifica legile justitiei. In zona se afla si un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri in piata. Manifestantii scandeaza „Hotii!”, „Justitie, nu coruptie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma rosie”. Circulatia rutiera a fost inchisa pe Soseaua Kiseleff si pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni protesteaza si in marile orase din tara, printre care Cluj, Sibiu, Timisoara, Iasi, Bacau, Constanta, Brasov. Dacian Ciolos si Dan Barna sunt intre manifestantii din Bucuresti. Jandarmeria Capitalei a precizat ca pentru organizarea manifestatiei nu au fost respectate reglementarile legale in vigoare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: