Ciolos anunta sfarsitul regimului anti-justitie al lui Dragnea: „Sunt ultimele zvacniri ale celor care de un an si jumatate au o problema cu justitia”

politica

Presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, fostul premier Dacian Ciolos, a declarat, luni, la Galati, ca Laura Codruta Kovesi a facut lucruri minunate pentru ca lupta impotriva coruptiei din Romania sa fie consolidata, adaugand ca ceea ce se intampla in prezent sunt ”ultimele zvacniri ale celor care de un an si jumatate au o problema cu justitia”.

Dacian Ciolos a declarat, luni, la Galati, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca spera ca lupta impotriva coruptiei sa nu fie afectata dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, afirmand ca aceasta a facut lucruri minunate.

”Eu sper sa nu afecteze (n.r. – lupta anticoruptie) pentru ca eu stiu ca la DNA sunt multi oameni verticali, profesionisti care sper eu sa nu se lase intimidati si vreau sa le transmit si un mesaj cu ocazia aceasta sa stie ca si oameni din strada, dar si forte politice, sunt alaturi de ei ca sa isi faca treaba in mod independent si profesionist, asa cum au facut-o si pana acum. Laura Codruta Kovesi a facut lucruri minunate pentru ca lupta impotriva coruptie in Romania sa fie consolidata, sa fie un exemplu pentru multe tari din Europa si din afara Europei si vreau sa-i multumesc si pe aceasta cale pentru ceea ce a facut acolo si pentru ca a ramas demna pana la capat. Insa sunt convins si cred ca e important sa demonstram ca lupta impotriva coruptiei din Romania nu depinde doar de un om si ca avem institutii deja puternice care nu pot fi intimidate de decidenti politici carora le e frica de institutii puternice si care incearca sa le decimeze”, spus Ciolos, intrebat daca revocarea Laurei Codruta Kovesi ar putea afecta lupta impotrovia copruptiei.

El a mai spus ca este important ca lupta anticoruptie sa continue, ca modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala sa nu poata fi puse in practica, iar instrumentul legal in acest scop este declansarea unui refendum.

”Cred ca e important in continuare sa aratam celor care ataca justitia ca nu sunt intr-un sat fara caini, cred ca nu e totul pierdut pentru ca modificarile codului penal si codului de procedura penala care au fost operate sa nu ajunga sa fie aplicate, mi se pare esential acest lucru si trebuie sa ne mobilizam ca sa putem asigura aceasta. Am discutat si cu colegi de la USR si din organizatiile civice despre ce am putea face in perioada urmatoare pentru ca acest lucru sa se intample si anume sa putem opri punerea in practica a acestor modificari a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, si cred ca e important sa ne gandim foarte serios in ce mod putem declansa un referendum pentru ca oamenii sa poata sa vina si sa spuna ce parere au despre modul in care decurge sau nu lupta impotriva coruptiei in romania, nu doar iesind in strada disperati si frustrati, ci folosind si instrumente constitutionale si legale si cred ca refendumul ar fi un astfel de instrument, iar daca cei care spun ca si ei lupta impotriva coruptiei o fac intr-adevar, nu vad de ce le-ar fi frica de un astfel de instrument”, a mai afirmat Ciolos, citat de news.ro.

Ciolos a mai spus, referitor la situtia din prezent din Romania, ca el considera ca ”sunt ultimele zvacniri ale celor care de un an si jumatate au o problema cu justitia”.

”Important este ce vom face de acum inainte pentru ca eu consider ca sunt ultimele zvacniri ale celor care de un an si jumatate au o problema cu justitia si incearca sa incalce justititia, sunt ultimele zvacniri si e important este sa mergem in apararea justitiei in continuare. Sunt convins ca sunt foarte multi oameni de bun simt in Romania, sunt unii care se exprima vizavi de ceea ce se intampla si sunt unii care reprima din diferite motive sentimentele si senzatiile pe care le au, dar care sunt in aceeasi stare de disperare vizavi de ceea ce se intampla si mi se pare important sa dam semnalul clar ca toti oamenii acestia nu sunt singuri si ca exista in Romania o alternativa capabila sa faca lucrurile drept, cinstit, transparent, onest si profesionist”, a mai spus Ciolos.

Dacian Ciolos participa, luni, la Galati, la o dezbatere intitulata ”Galati, Moldova, Romania, incotro?” din cadrul consultarii nationale “Intrebam Romania Impreuna”.

Evenimentul de la Galati este organizat de Platforma Romania 100 impreuna cu comunitatile locale RO100 Galati si RO100 Curatam Galatiul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: